Atlétika
Nagy Marcell

Folytatódik a remek sorozat (VIDEÓ)

Publikálva: 2018.02.26 Frissítve: 2018.02.26 Röplabda

Újabb három pont a zsebben, továbbra is vezetjük az NB I Ligát.

Hungast-Haladás Szombathely–MTK Budapest 1:3 (–25, 17, –21, –22)
Haladás Sportkomplexum, 300 néző
Vezette: Gyulai, Horváth M.

Hungast-Haladás Szombathely: Bagyinka 5, Reljics 4, Kinser 2, Kalman 14, Runjics 15, Paradzik 13
Csere: Zoltán (liberó), Wruck 14, Bokor 5
Vezetőedző: dr. Mucsi Péter

MTK Budapest: Kötél 3, Takács D. 12, Kis R. 7, Legros 17, Takács B. 15, Hatziefsztratiadu 9
Csere: Nagy F. (liberó), Nyuka 1, Szabó Á., Kovács L., Lesi
Vezetőedző: Tóth Gábor

Az NB I Liga 8. fordulójában csapatunk a Hungast-Haladás Szombathely otthonába látogatott. A két együttes első, januári összecsapását 3-0-ra mi nyertük a Városmajorban, azonban nagy hiba lett volna ebből kiindulva félvállról venni a vasárnapi mérkőzést.

Az első játszma – a várakozásoknak megfelelően – igen kiélezett, szoros küzdelmet hozott, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a játékvezetői kettős „érdekes” ítéletekkel borzolta mindkét csapat idegeit, csapatkapitányunk is Gyulai Géza egyik vitatható döntésének szóvá tételét követően kapott sárga lapot.17:17 után aztán úgy tűnt, végre le tudjuk rázni a hazaiakat, ám a Haladás a hajrához közeledve három szettlabdát hárított, sőt, 25:24-nél még a vezetést is átvette. Hiába volt azonban a szombathelyieknél a lélektani előny, végül három gyors ponttal behúztuk az első játszmát (25:27).

A második szett remekül indult, úgy tűnt, a hazaiakat megviselte az első játszma elvesztése: már 7:2-re is vezettünk, mikor Mucsi Péter tanítványai egy 7-0-s szériával fordítani tudtak. Sajnos a szombathelyiek önbizalma a folytatásban sem lankadt, vérszemet kaptak, így Tóth Gábor hiába kért időt előbb 12:10-nél, majd 14:10-nél, a Haladás végül simán nyerte a második játékrészt (25:17).

A harmadik játszma kísértetiesen hasonlóan indult, mint az előző: ezúttal is vezettünk, és most is –szinte a semmiből – fel tudott zárkózni a Haladás. Annyi különbség azonban volt a korábbiakhoz képest, hogy a harmadik szettben csak az egyenlítésre futotta a hazaiak erejéből, fordítani nem tudtak. Egészen a hajráig egy-két pontos különbség volt a csapatok között, többnyire a mi javunkra. 19:19-et követően aztán le tudtuk rázni ellenfelünket, és ezúttal le is tudtuk zárni a játszmát, nem kellett túlórázni (21:25).

A negyedik játszmában újfent ismételte magát a történelem: már 7:2-re is vezettünk, ám a Haladás ezúttal is vissza tudott jönni a szettbe (10:10). Ezután sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes, ám Tóth Gábor 20:18-nál kikérte második idejét. Szavai nyitott fülekre találtak, hamarosan egyenlítettünk, majd a fordítás is összejött, és végül behúztuk a negyedik szettet, illetve a mérkőzést is. És ki más is szerezhette volna a találkozó utolsó, mindent eldöntő pontját, mint a sérülésből visszatérő Takács Berni? (22-25)

Csapatunk győzelmével továbbra is vezeti az NB I Ligát, legközelebb pedig március harmadikán, a Gödöllő ellen lép pályára.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!