Atlétika
Magyari Zoltán

Fel kell állni a padlóról

Publikálva: 2017.03.10 Frissítve: 2017.03.09 Röplabda

Alberto Salomoni mérges és csalódott, de esze ágában sincs feladni.

Nagy pofonba szaladt bele múlt hét szombaton az MTK Budapest röplabdacsapata: a kék-fehérek az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem elleni mérkőzésen szenvedtek 3-0-ás vereséget a Városmajorban. Alberto Salomoni, az együttes vezetőedzője nehezen emésztette meg a látottakat.

– A szombati vereség az elmúlt három-négy hét pocsék edzésmunkájának az eredménye volt – értékelt az olasz szakember. – Sajnos már egy ideje észrevehető volt, hogy nem megfelelő a csapat hozzáállása. Ez visszaüthetett volna korábban, illetve később is, de végül a lehető legrosszabbkor kaptunk ki.

Az MTK Budapest ezzel a vereséggel alaposan megnehezítette saját dolgát: amennyiben a kék-fehérek a negyedik helyen szeretnék zárni az alapszakaszt, hátralevő két meccsükön hat pontot kell szerezniük.

– Nagy lehetőséget szalasztottunk el, emiatt csalódott és mérges vagyok. Nem is elsősorban a vereség ténye bánt, inkább a mikéntje – vallotta be Alberto, aki a múlt hét óta a magyar válogatott szövetségi kapitányának is vallhatja magát. – Minden tiszteletem a Kaposváré, de a szezon talán legfontosabb meccsén nem szenvedhetünk ilyen sima vereséget, pláne nem hazai pályán. Azt a kifogást nem tudom elfogadni, hogy túl nagy volt a nyomás. Ez az NB I! Ha nyerni akarunk, akkor keményen kell dolgozni, nem lehet lötyögni. Ezt hétfőn elmondtam a lányoknak is. Fontos, hogy minden egyes edzésen megfelelően koncentráljanak, nem elég, ha csak néha-néha teszik oda magukat. Ez persze részben az én hibám is, ezek szerint keményebbnek kell lennem. Sajnos úgy tűnik, hogy nem mindenki elég érett ahhoz, hogy megértse a helyzetünket.

Bár tagadhatatlan, hogy mindenkit rosszul érintett a Kaposvár elleni vereség, Alberto Salomoninak természetesen esze ágában sincs feladni a harcot. Két rendkívül fontos meccs vár még az MTK Budapestre: pénteken a TFSE otthonába látogatnak a kék-fehérek, majd vasárnap a Nyíregyházát látják vendégül.

Fel kell állnunk a padlóról. Űzöm, hajtom a lányokat, mert tudom, hogy ennél jóval több van bennük. A soron következő két meccsen szeretnénk megóvni legalább az ötödik helyünket. Nem lesz könnyű, mert már az UTE sincs messze tőlünk. A győzelem a cél a TF ellen, de még ennél is fontosabb, hogy ismét rátaláljunk a helyes útra. Ha ijedten lépünk pályára, nem tudjuk kezelni a nyomást, akkor végünk. A győzelem, a győzni akarás a sport sava-borsa. Ha valaki nem tud megbirkózni az effajta nyomással, annak van egy rossz hírem. 

2017. március 10. 18:30 TFSE – MTK Budapest; női röplabda NB I-es bajnoki mérkőzés, TF "D" terem (1123 Budapest, Győri út 13.)
2017. március 12. 17:00 MTK Budapest – Fatum-Nyíregyháza; női röplabda NB I-es bajnoki mérkőzés, MTK Budapest Röplabdacsarnok (1122 Budapest, Szamos utca 2/C.)

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!