Atlétika
Krizsán Xénia

Ezüstközelben

Publikálva: 2015.04.01 Frissítve: 2015.04.06 Sakk

Igazi rangadó volt az MTK – MLTC mérkőzés a Budapest I. osztályú csapatbajnokságban. A kissé tartalékos MTK-nak végül szoros küzdelemben sikerült legyőznie hasonló játékerőt képviselő ellenfelét, így megvan az esély, hogy a csapat megszerezze a valószínűleg feljutást jelentő második helyezést a bajnokság végén.

Az MLTC összeállítása csaknem azonos volt a tavaly még az NB I/B-ben szereplő csapattal, számos tapasztalt mester ült asztalhoz, így kimondottan értékes győzelmet könyvelhetett el az MTK. Nézzük, hogyan sikerült kiharcolni a végső sikert.

Halász Tamás higgadt védekezése után az ellenfélnek örökös sakkot kellett tartania. Marosi Levente egyik legjobban kielemzett változatában biztosan verte Dr. Füsthy Zsoltot, ám Szepes Tamás sajnos eltévedt a bonyodalmakban Glatt Gábor ellen. Szabolcsi János csapatkapitány gyaloghátrányos végjátékban tartott ki Lőrincz István ellen fontos fél pontot szerezve. Dudás Eszter partija is remivel végződött az örökifjú Somogyi mester ellen, miként Terbe Zsuzsanna a fiatal Krstulovic Alex elleni játszmája is pontosztozkodással zárult. Terbe Júlianna magabiztosan verte sötéttel Müllner Imrét és Laza Szabolcsnak sem okozott gondot Vancsura Vince legyőzése. Az utolsó négy táblán fegyelmezetten remizett, magasabb értékszámos ellenfelével szemben Bririnyi István, Makai György, Misja Schreuder és Michael Yip. 

A bajnokságban behozhatatlanul vezet a Kőbánya (87), a második helyen az MTK áll (79,5) 3 pont előnnyel a Fabulon előtt (76,5) úgy, hogy az esetleges holtverseny is a kék-fehéreknek kedvez. A magabiztos előny ellenére az ezüstérem megszerzése szempontjából, nagyon fontos lesz a bajnokesélyes Kőbánya elleni mérkőzés az utolsó fordulóban április 12-én.

Budapesti Felnőtt Csapatbajnokság 10. forduló

MTK II – MLTC II 7-5

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!