Atlétika
Szabó Beatrix

Sakk: az utolsó pillanatig kérdéses volt Mátyássy Lázár bajnoki címe

Publikálva: 2023.06.30 Frissítve: 2023.06.30 Sakk

Az MTK Budapest fiatal sakkozója, Mátyássy Lázár izgalmas, fordulatos versenyen érdemelt ki magyar bajnoki címet a fiúk U14-es korosztályában.

Az MTK Budapest ifjú sakkozója, Mátyássy Lázár nyerte meg a fiúk U14-es országos bajnokságát. 

A múlt héten Bükön rendezett viadalon klubunk ígérete 7,5 pontot gyűjtött, és fél ponttal előzte meg első számú riválisát, az ezüstérmes Földes Mártont.

Az országos bajnokság történéseit Lázár foglalta össze: 

– A bajnokság jó helyszínen volt, megkedveltem Büköt, Bükfürdőt. Maga a verseny lebonyolítása nem nagyon tetszett a dupla fordulókkal, mert ha már megcsinálták, hogy körmérkőzéses döntő legyen, miért nem lehetett napi egy fordulóval? A versenyt remivel kezdtem, rossz nyitásválasztás is szerepet játszott benne. A második fordulóban szerencsésen nyertem, miután kiengedtem az előnyt, és elrontottam vesztőre az állást, az időzavarban valahogy sikerült bemattolni az ellenfelet. A harmadik és negyedik forduló sima volt. Az ötödikben nyitásból állhattam volna jobban is, de a kis előnyt sikerült fokozni, és nyertem. A hatodikban játszottam Földes Marcival. Délutáni forduló volt, aznap a második meccsem, és már kicsit fáradtan is ültem be. Bonyolult állás jött ki, és az időzavarban egy elnézéssel sikerült elbukni. A hetedik játszmában jobb nyitást kellett volna játszanom, de végül is nyertem. A nyolcadik is sima volt, csak kicsit pontatlankodtam a már nyert végjátékban, de meglett. Az utolsóban lekészültek, nyitás után egál állásom volt, de nyerni kellett az első helyhez, úgyhogy végül a kialakult vesztő állásban lekombináltam az ellenfelet valahogy. Szóval papírformának nem nevezném a sikert, mert az utolsó pillanatig kérdéses volt az első hely. Ráadásul a szerencse is közrejátszott. Viszont az is meglepő volt, hogy Földes Marci nem bírta a nyomást, és az utolsó két mérkőzésen nem tudott nyerni 1800-asok és 1500-asok ellen. Összességében tetszett a bajnokság, jó verseny volt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!