Atlétika
Nemes Rita

Csapatkapitányi értékelő

Publikálva: 2018.01.02 Frissítve: 2018.01.01 eSport

Így látta Pedro a bajnoki félévet.

– Első helyen telel a csapat Gondoltál erre a megalakuláskor?

– Mindenképp meglepetésnek számít, hogy az első helyen állunk féltávnál, hiszen szezon elején még a másodosztályra készültünk. Előzetesen az első öt hely valamelyikére vártam a cssapatot, sikerült messze felülmúlni a várkozásokat, de ez nem szabad hogy megtévesszen bárkit is, sok van még hátra a szezonból, és lesznek még nagyon kemény ellenfeleink, a hibázás lehetősége pedig még mindig benne van a pakliban.

– Mennyire kaptátok azt az élvonaltól, amit vártatok?

– Az előzetes várakozásokhoz képest sok a meglepetés az első osztályban, vannak csapatok akiket sokkal feljebb vártunk a tabellán, és vannak olyanok is akikről azt gondoltuk a kiesés ellen fognak küzdeni de ehelyett az európai kupaszereplésért harcolnak. A másodosztály inkább az, ami a várakozásoknak megfelelően alakul, hiszen ott a sportcsapatok alakulatai és a tavalyi Xbox-os bajnok dominálnak. Viszont ezeknek a dolgoknak sok összetevője van, nehezebb/könnyebb sorsolás és az átigazolások könnyen megboríthatnak mindent a szezon második felére.

– Említetted a sportcsapatokat, mennyivel lett másabb, nehezebb a mezőny a „profizmus" térnyerésével?

– Jóval erősebb lett, a játékosok sokkal többet gyakorolnak, és ezáltal fejlődnek egy-egy támogatott csapatban. A mezőny erősségét az is mutatja, hogy az utolsó téli fordulóban a kieső helyen levő Natio Hungarica-tól szenvedtünk vereséget. A téli átigazolási szezon alatt pedig ovább erősödtek a csapatok, hiszen U21-es és az „A" válogatott kerettagok is hazatértek a külföldi csapataikból, és a magyar bajnokságban folytatják.

– Mik a célok, és mi a realitás a szezon második felére?

– A kitűzött cél még mindig az európai kupaszereplést érő helyek egyikének megszerzése, de természetesen szeretnénk minél feljebb végezni, és titkon azért mindenki szeme előtt a bajnoki cím megszerzése lebeg. A realitás pedig a dobogó. Nem tudjuk, hogy melyik csapat hogyan tud erősíteni az átigazolási szezonból hátralévő napokban, és azt sem, hogy nekünk sikerül-e megszerezni a kiszemelt játékosokat, így nehéz reálisan nézni az esélyeket, de a Karácsonyi Kupából kiindulva a bajnoki cím sem lenne meglepetés.

– A Karácsonyi Kupa volt a naptári év zárása, és egyben a felkészülés egyik állomása is, és egyáltalán nem szerepeltetek rosszul a körülmények ellenére sem.

– A Karácsonyi Kupán nyújtot teljesítményünk meglepetés volt, hiszen a távozók miatt például a kapusposzt üressége okán eleve hendikeppel indultunk neki a kupának, ahol rögtön a halálcsoportba sorsoltak minket a DVSC, a Reál Lejendász és a New Hungary csapatából lett Wonder Stag eSport mellé, azaz ebben a csoportban szerepelt az első és a másodosztály listavezetője és második helyezett csapata. Szerencsére az ellenfeleket többé-kevésbé ismertük, tudtuk kire kell figyelni, kik a kulcsemberek egy-egy csapatban így sikerült kihúznunk mindenkinek a méregfogát. Ez alól a Reál Lejendász volt kivétel, akiket még nem láttunk játszani, és meg tudtak minket lepni a játékukkal. Összességében meglepetésnek volt mondható a kupagyőzelem, de szerencsére a srácok bizonyították, hogy miért vezetjük az első osztályt. Ez a kupa számunkra a presztizsről szólt, sokan hangoztatták, hogy csak a szerencsének köszönhető az MTK Budapest eSport első helye, de talán ezzel kicsit sikerült halkítani ezeket a hangokat.

– Mennyire változott meg a keret a kezdetekhez viszonyítva?

– Az induláshoz képest sok távozónk volt ilyen-olyan okok miatt. Volt aki a kevesebb játéklehetőség miatt, volt akit elcsábított a jobb ajánlat és volt olyan is akitől mi váltunk meg az alacsony edzéslátogatás miatt. Szezon közben érkezett hozzánk Majorosi Krisz, akit az 1v1 válogató versenyen választottunk ki, és a döntés helyesnek bizonyult, hiszen statisztikailag az egyik legjobb középpályás lett a bajnokságban, annak ellenére hogy kevesebb meccset játszott mint a vetélytársai. Eddig egyetlen téli érkezőnk van Rózsa Donát személyében, aki a középpályát fogja erősíteni. Rendkívül fiatal, tehetséges és fejlődőképes srác, reméljük sikerül felvennie a ritmust és hasznos tagja lesz a keretünknek. Rajta kívül még tárgyalások folynak, szertnénk kapust és támadó-középpályást igazolni.

– A távozók miatt változtak a szerepek a csapatban?

– Nagyjából megmaradtak a szerepkörök a kezdetekhez képest, de néhol változtatnunk kellett kényszerű okokból, és sokszor ez a kényszer jótékony hatással volt egy-egy játékosra, kiderült hogy az alapposztjához képest jobb teljesítményre képes egy számára „idegennek” hitt szerepkörben. Ciprus távozásával a kapus posztjával vagyunk a legnagyobb gondban, hiszen minőségi kapust a magyar mezőnyben nehéz találni, és a merítési lehetőség sem nagy. A Karácsonyi Kupán például én álltam kapuba. A való életben van bőven tapasztalatom, hiszen korábban 15 évig a kapuban álltam, így annyira nem mondható idegennek a poszt és ez is jó döntésnek bizonyult, így ha nem sikerül kapust szerződtetni, mindig van „B-terv”.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!