Atlétika
Krizsán Xénia

Esport: trolley lett Baranya vármegye legjobbja

Publikálva: 2023.11.11 Frissítve: 2023.11.11 eSport

Farkas „trolley” Márton megnyerte a Baranya vármegyei selejtezőt, így bejutott az Országos Gaming Expo egyéni Rocket League-versenyének budapesti nagydöntőjébe.

Idén is megrendezésre kerül az Országos Gaming Expó, azon belül az OGEX 2023 E-sport OPEN - Rocket League 1v1 bajnokság. A verseny a vármegyei és fővárosi selejtezőkkel indul, majd a bajnoki és vigaszág győztese a területi döntőben mérkőzik meg egymással. A húsz nyertes bejut a november 25-26. közötti budapesti nagydöntőbe, ahol kiderül, ki lesz a kupa végső győztese.

Farkas „trolley” Márton a Baranya vármegyei selejtezőben vett részt. A nyolcaddöntőben richmondot, majd kispenzkisfocit és SieOt 3-1-re győzte le, a selejtező fináléjában pedig Tomika16_ ellen nyert 4-0-ra. Trolley ezzel bejutott a területi döntőbe, ahol – a vigaszág győztese, elődöntős ellenfele – SieO következett. Esportolónknak ezúttal 4-2 arányban sikerült nyernie, így Farkas Márton ott lesz a budapesti nagydöntőben.

A november végi eseményen ötfős csoportokat alakítanak ki, ahonnan a legjobb három játékos jut tovább a másnapi rájátszásba. A helyszíni finálé első napján ötmeccses szériákat (BO5) játszanak, majd BO7 rendszerben folytatódik a verseny.

Trolleyt a selejtezővel és a fővárosi fináléval kapcsolatban kérdeztük.

– A Baranya vármegyei selejtezőn sikerült bejutnom, aminek a döntője szeptember 29-én volt. A selejtezőn szoros meccsek voltak, legtöbbször vesztettem legalább egy meccset, de szerencsére mindig megnyertem a szettet. A budapesti nagydöntő nem lesz egyszerű, de mindenképpen szeretnék legalább a második napra bejutni, ott már bármilyen helyezésnek örülnék. A formátum most 1v1, ezért a legkisebb hibákból is gólok születhetnek. Nagyon fontos, hogy végig nyugodt maradj, mert ha nem vagy képes tisztán gondolkodni, akkor szinte biztos veszíteni fogsz.

Fotó: Magyar E-sport Szövetség Facebook-oldala

Szakosztályunk támogatói:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!