Vívás – kard
Szatmári András

Esport: Farkas „trolley” Márton a legjobb nyolc között zárt az OGEX Rocket League versenyén

Publikálva: 2023.12.06 Frissítve: 2023.12.06 eSport

Játékosunk a csoportjából második helyen jutott tovább, majd a negyeddöntőig menetelt.

November 25-26-án lezajlott az Országos Gaming Expo 1v1 Rocket League versenyének döntője. Klubunkat Farkas „trolley” Márton képviselte, aki a Baranya vármegyei selejtezőt megnyerve került a fináléba.

A döntőben a párharcok két nyert meccsig (BO3) tartottak, majd a csoportok legjobb három helyezettje jutott tovább a másnapi rájátszásba. Az elsők kiemelést kaptak, ők csak a negyeddöntőben csatlakoztak be, míg a második és harmadik helyezettek a legjobb tizenkettő között kezdték meg az egyenes kieséses szakaszt.

Játékosunk az A-csoportban CrackLine-t, richmond-ot és Gogit 2-0-ra győzte le, Mateostól azonban 2-1-es vereséget szenvedett, így – utóbbi mögött – a második helyen kvalifikált a nyolcaddöntőbe.

Farkas Márton az egyenes kieséses szakasz első körében CokeHUN-nal mérkőzött meg. A találkozó igen szorosan alakult, de trolley 3-2-re nyert, és továbbjutott. A negyeddöntőben Mstr következett, akinek sikerült 3-1-re felülmúlnia játékosunkat, így esportolónk a legjobb nyolc között búcsúzott a versenytől.

A kupa után Farkas Márton elégedetten értékelte a rendezvényt és a saját teljesítményét is.

– Szerintem nagyon jól meg volt szervezve a verseny, a szervezők próbáltak mindent megtenni, hogy jól érezzük magunkat. Örültem, hogy adtak időt bemelegítésre mindkét napon, mert nagyon sokat tud dobni az ember teljesítményén, ha a verseny előtt van lehetősége kicsit játszani. Az esemény minden meccsét nagyon élveztem, de természetesen az volt a legizgalmasabb, amikor CokeHUN ellen játszottam, és csak egyetlen gólon múlt, ki fog továbbjutni. Teljesen elégedett vagyok a top nyolcas helyezéssel, hiszen nagyon erős ellenfeleim voltak a csoportkörben és a rájátszásban is.

Képek forrása: Mihály Marcell, Magyar E-sport Szövetség, Országos Gaming Expo

Szakosztályunk támogatói:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!