Kézilabda
Koronczai Petra

A szerény sikeredző

Publikálva: 2018.07.17 Frissítve: 2018.07.17 Kézilabda

Golovin Vlagyimir, női kézilabdacsapatunk vezetőedzője megnyerte a világbajnokságot a junior válogatottal, ám most visszatért a Tromosra, és már a következő szezonra készül az MTK-val.

Golovin Vlagyimir hétfőn az Elektromos Csarnokban vezényelt edzést női kézilabdacsapatunknak. Ebben alapvetően nem is lenne semmi különös, ám érdemes hozzátenni, hogy Vova kevesebb mint 48 órával korábban világbajnoki címet ünnepelt a junior válogatottal a hazai rendezésű vb-n.

– Szinte már el is felejtettem, most egészen más kihívások várnak rám az MTK-nál... Persze azért jól hangzik – kezdte Vova.

A magyar válogatott veretlenül, az első helyen jutott tovább csoportjából, majd búcsúztatta Szlovéniát, Romániát és Dél-Koreát. A fináléban a csoportkörben egyszer már legyőzött Norvégia várt Háfra Noémiékre, ám ők ismét nyerni tudtak.

A felkészülés során igyekeztünk erőnlétileg és taktikailag is felépíteni a társaságot, persze az idő rövidsége miatt elsősorban a korábban lerakott alapokra támaszkodtunk. Próbáltuk előtérbe helyezni a lányok erősségeit, illetve korrigálni a gyengébb oldalakat. A felkészülés során ugyanakkor felemás eredmények születtek: kikaptunk a hollandoktól, ikszeltünk a franciákkal, és megvertük a tartalékos szlovénokat.

A világbajnokságnak Debrecen adott otthont, a magyar csapat az összes meccsét a Főnix Csarnokban játszotta.

A hazai közönség is sokat nyomott a latban, nélkülük nem sikerült volna – vélekedett Vova. – Rengeteg szeretetet kaptunk a két hét során. Meccsről-meccsre egyre többen jöttek ki, péntek-szombaton már telt ház volt.

Golovin Vlagyimir nem sokat pihent a világbajnokság után, hétfőn már munkába is állt kézilabdacsapatunk élén.

– Egyelőre 15 emberrel készülünk, augusztusban tudunk majd csak teljes létszámmal dolgozni, ha mindenki visszajön az ifiválogatottból. Három tornán lépünk pályára, Debrecenben, Érden és az FTC otthonában, magyar és külföldi ellenfelekkel szemben.

A világbajnok csapat tagjai:
Binó Boglárka, Hlogyik Petra, Suba Sára, Faluvégi Dorottya, Kuti Bettina, Klujber Katrin, Lakatos Rita, Szabó Kitti, Giricz Laura, Pásztor Noémi, Tóvizi Petra, Háfra Noémi, Hornyák Bernadett, Kácsor Gréta, Fodor Csenge, Márton Gréta, Pénzes Laura, Horváth Laura
A stáb tagjai:
Golovin Vlagyimir (szövetségi edző), Pigniczki Krisztina (edző), Bartalos Béla (kapusedző), dr. Kisegyházi Attila (orvos), Cseh Ferenc (masszőr), Hargitai Gábor (technikai vezető), Berta Sándor (videóelemző), Andorka Sándor, Szabó Tamás (csapatvezetők)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!