Kézilabda
Andróczki Flóra

A Siófok következik

Publikálva: 2019.04.24 Frissítve: 2019.04.23 Kézilabda

A K&H női kézilabdaliga 23. fordulójában az SKC látogat az Elektromos csarnokba.

A szezon végéhez közeledve kezd magára találni női kézilabdacsapatunk: Golovin Vlagyimir tanítványai előbb legyőzték a Dunaújvárost, majd pontot raboltak a Vác otthonából. Szombaton újabb nehéz mérkőzés vár Tóth Eszterékre: a tabella 4. helyén álló, légiósokkal teletűzdelt Siófok KC látogat az Elektromos csarnokba.

A Siófok erejét jól mutatja, hogy Tor Odvar Moen tanítványai bejutottak az EHF-kupa döntőjébe, ahol a dán Esbjerg vár rájuk. Szombati ellenfelünk a K&H ligában is jól szerepel: 21 mérkőzésen 29 pontot gyűjtött, így a 4. helyen áll. A mieink négy meccset nyertek, ötször döntetlennel zártak, az így szerzett 13 pont pedig a 11. helyre elég.

Bár a két együttes decemberi meccse – a szezon egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva – 22-22-es döntetlennel ért véget, a papírforma egyértelműen a vendégek mellett szól. Még úgy is, hogy Estelle Nze-Minkóék szerda este az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen lépnek pályára, így kevesebb idejük lesz felkészülni a szombati meccsre.

A somogyiak legeredményesebb játékosa a 20 meccsen 115 gólig jutó Andrea Kobetics, míg nálunk a 23/149-es mutatóval büszkélkedő Karnik Szabina a házi gólkirály.

A szombati mérkőzésen Fekete Tamás és Tóth Dávid fújja a sípot.

2019. április 27. 18:00 MTK Budapest–Siófok KC (K&H liga, 23. forduló); Elektromos csarnok



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!