Atlétika
Vári Péter

A rutintalanság átka

Publikálva: 2017.11.04 Frissítve: 2017.11.04 Röplabda

Három szoros szettben maradtunk alul a Kaposvárral szemben.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – MTK Budapest 3-0 (20, 21, 21)
Városi Sportcsarnok, 250 néző
Vezette: Horváth Miklós, Éri Gergely

MTK Budapest: Hatziefsztratiadu 8, Kötél Zs., Takács B. 11, Kis R. 2, Godó 9, Horváth Z. 3
Cserék: Szalai Anna (liberó), Nyuka 3, Lesi
Vezetőedző: Tóth Gábor

Kaposvár: Leidgeb 17, Iricsanyin 7, Háfra 9, Araujo 11, Harmath 6, Sitkey 1
Cserék: Csitári (liberó), Fábián, Horváth A., Kanizsai 1
Vezetőedző: Zarka Péter

A női röplabda NB I negyedik fordulójában az MTK Budapest az eddig százszázalékos 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem otthonába látogatott. Tóth Gábor vezetőedző továbbra sem számíthatott a sérült Hajek-Nagy Fannira, Kovács Lillára és Takács Dorotira.

Bár a mérkőzés első pontját az MTK szerezte, a hazaiak hamar átvették az irányítást, és 4-4-et követően lerázták ellenfelüket. A vendégek elsősorban a nyitásfogadásokkal álltak hadilábon ebben a periódusban, Tóth Gábor hiába kért időt előbb 9-5-nél, majd 15-6-nál. A hajrához közeledve Ejrini Hatziefsztratiadu vezetésével ugyan sokat tudtak kozmetikázni az eredményen a fővárosiak, de Zarka Péter együttese végül behúzta az első szettet (25-20).

Rémálomszerűen kezdődött a második játszma: alig értek vissza a büféből a szurkolók, máris 6-1-et mutatott az eredményjelző. A pocsék kezdés ugyanakkor nem szegte a vendégek kedvét, és egy 6-0-s rohammal megfordították az állást. A folytatásban sokáig nem találtak fogást egymáson a felek, majd a játékrész derekán hárompontos előnyre tett szert az MTK (13-16). Zarka Péter időkérését követően aztán megkezdte a felzárkózást a Kaposvár, amelyet nagyban megkönnyített a vendégek három, egymást követő nyitásrontása is. Az utolsó pár labdamenetben a hazaiak bizonyultak higgadtabbnak, így a második játszmát is meg tudták nyerni (25-21).

A harmadik szett elejébe is „belealudtak” az MTK-s lányok, Tóth Gábor 3-0-ás állásnál időkéréssel igyekezett elejét venni a negatív tendenciának. Számítása be is jött, nem sokkal később már a vendégeknél volt az előny (6-7). A folytatásban is a fővárosiak domináltak, 15-19-nél már úgy tűnt, révbe érhet az MTK. Sajnos azonban fiatal csapatunk keze a fontos pillanatokban megremegett, amit rutinos ellenfelünk meg is büntetett, és lezárta a mérkőzést (25-21).

Tóth Gábor együttese legközelebb november 11-én, a Palota RSC ellen lép pályára a Városmajorban.

Tóth Gábor: – Az ilyen kiélezett meccseken – főleg idegenben – kiemelten fontos a rutin. Az első szettben nagy hátrányból jöttünk vissza, a másodikban és harmadikban pedig vezettünk is. Ez is azt bizonyítja, hogy fel tudjuk venni a versenyt a riválisainkkal, de egyelőre nincs meg a kellő rutinunk, hogy az előnyünket meg tudjuk őrizni. Ma ez döntött.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!