Kézilabda
Farkas Johanna

A röplabdaszezonnak is vége

Publikálva: 2020.04.09 Frissítve: 2020.04.09 Röplabda

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük az Magyar Röplabdaszövetség elnökségének határozatát.

A Magyar Röplabdaszövetség elnöksége – tekintettel arra, hogy a bajnokságok folytatására meghatározatlan ideig kormányzati intézkedések és sportszakmai indokok alapján nem kerülhet sor – a teljes felnőtt és U15-U17-U19-U21 korosztályú utánpótlás teremröplabda-bajnokságokat befejezetté nyilvánítja, és úgy döntött, hogy a bajnokságokban nem kerülnek helyezések kiosztásra.

Az U13-U11-U10 korosztályú utánpótlás-bajnokságok alapszakaszait – ahol értelmezhető – lezártnak tekinti, de az U13 országos minibajnokság döntő eseményeit, valamint az U13 országos Mini-kupát, az U11 országos Szupermini-kupát és az U10 országos Manó-kupát legkésőbb 2020 szeptember hónapjában – a lehetőségek és a koronavírussal összefüggésben hozott vészhelyzet elrendelésének függvényében – a szövetség megrendezi.

Megbízza az Magyar Röplabdaszövetség főtitkárát, hogy az idei bajnoki kiírás alapelveit figyelembe véve, a jövő évi bajnokság versenykiírását az szövetségi iroda segítségével készítse elő. A sportszervezeteket nyilatkoztassa le a bajnokságokra történő nevezési szándékukról, és kezdeményezzen egyeztetést a 2019/20-as szezon lejátszott mérkőzései alapján az adott bajnoki osztályban kiesésre és magasabb bajnoki osztályba feljutásra esélyes sportszervezetekkel. A végleges lebonyolításról a beérkezett nevezések függvényében újabb elnökségi döntés szükséges.

Megbízza a szövetség főtitkárát, hogy a 2020/21. évi nemzetközi kupaindulási helyek eldöntését az érintett klubok bevonásával, az idei és a tavalyi bajnoki-, és kupaeredmények figyelembevételével alakítsa ki és terjessze az elnökség elé.

Az MRSZ elnöksége a TAO látványcsapatsport támogatások felhasználására vonatkozó, a koronavírussal összefüggésben elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel az eddigi rendelkezéseit, melyek elsődleges célja a sportolók, sportszakemberek egészségének védelme, a munkahelyek megőrzése, továbbra is fenntartja.

Minden, a fentiekben nem érintett korábbi döntés visszavonásig érvényben marad.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!