Kézilabda
Kobela Tamara

Röplabda: fontos volt győzelemmel indítani a rájátszást, de nem szabad elkényelmesedni a folytatásban

Publikálva: 2024.04.25 Frissítve: 2024.04.24 Röplabda

Nem lehet tudni milyen erősségű csapattal állunk majd szemben pénteken, de mindent megteszünk az UTE U21 ellen a sikerért.

Az előző hét szombatján a rájátszás 9-11. helye között folytatódott csapatunk számára a bajnokság, amely ennél jobban nem is alakulhatott volna. Az első meccsét hazai pályán a Kispest SE ellen játszottuk, az összecsapás első szettje még szorosra sikerült, de az etap sikere nem maradt el. A hátralévő szettekben magabiztos pontelőnyt gyűjtöttünk össze, így nem volt kérdés, hogy szettveszteség nélkül 3-0-ra nyerünk. Vezetőedzőnk nagyon örült a győzelemnek, de óva int az elkényelmesedéstől.

‒ Mindenképp fontos volt számunkra, hogy magabiztos győzelemmel lépjünk be a bajnokság ezen szakaszába, ez adhat lendületet is az Újpest elleni mérkőzésre, de nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne csapjon át az ellenkezőjébe, egy pillanatig sem mehet át elkényelmesedésbe, mert azt egyből büntetni fogja az ellenfelünk.

Pénteken újra harcba szállnak a lányok, ezúttal az UTE U21 vár rájuk idegenben. Az alapszakasz során mindkét alkalommal mi nyertünk 3-2-re a lila-fehérek ellen, ám ez a mostani találkozó más nehézségeket is tartogat, melyről vezetőedzőnk mesélt bővebben.

‒ Amiben fontos lesz precízebben teljesítenünk az a támadásaink hatékonysága és a ki nem kényszerített hibáink minimalizálása. Fontos megemlíteni, hogy teljesen más mérkőzésre számítok, mint amit az alapszakaszban játszottunk a lila-fehérek ellen, mivel a bajnokság végén járva már több játékos is visszajátszott az Extraligás csapatból. Most is arra számítok, hogy adnak majd le játékosokat, hogy revansot vegyenek az alapszakaszban ellenünk elszenvedett vereségekért. Mi pedig minden erőnkkel azon leszünk, hogy ne adjuk meg ezt a lehetőséget nekik bármilyen csapattal is érkeznek.

Női NBI rájátszás 9-11. helyért, 2. forduló

2024. április 26. 19:00, Budapest, UTE Röplabda Csarnok

UTE U21‒MTK Budapest

Játékvezetők: Radasovszki G., Villás T.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!