Atlétika
Krizsán Xénia

„Szeretem kézben tartani az eseményeket”

Publikálva: 2020.05.23 Frissítve: 2020.05.23 Kézilabda

Ismerjék meg női kézilabdacsapatunk új irányítóját, Marincsák Nikolettet!

– Kiket ismersz leendő csapattársaid közül?

Ellenfélként tulajdonképpen mindenkit, de Szekerczés Lucát például az utánpótlás-válogatottból ismerem, Dakos Noémivel Debrecenben, Pelczéder Orsival pedig Veszprémben játszottam együtt.

– Mesélj kicsit a kezdetekről, kérlek!

Édesanyám kézilabdázott fiatalkorában, de végül a tanulást választotta. Egyébként is sportos családból származom, általános iskolás koromban kipróbáltam a mazsorettezést, az akrobatikus rock and rollt, de végül a kézilabda maradt meg, ebben láttam a legtöbb fantáziát.

– Mi volt eddigi pályafutásod csúcspontja?

A debreceni évekre szívesen emlékszem vissza, főleg a Magyar Kupában elért harmadik helyünkre. De említhetném a Veszprémmel játszott EHF-kupa meccseinket, jártunk Fehéroroszországban, Franciaországban. Békéscsabán is jól éreztem magam, itt váltam igazán meghatározó játékossá.

– Milyen játékos Marincsák Nikolett?

Cselezős irányító vagyok, aki nagyon szeret talpról lőni, ezeket tartom a fő erősségeimnek, illetve a gyorsaságomat. Nagyon szeretem ezt a posztot, szeretem kézben tartani az eseményeket, élvezem a kreativitást. Fejlesztendő területként a védekezésemet és az átlövéseimet említeném.

– Mik a célkitűzéseid a következő szezonra?

Szeretném minél hamarabb megszokni a közeget, beilleszkedni a csapatba, és kivenni a részemet a sikerekből. Jó lenne legalább olyan jól szerepelni, mint tették az idén a lányok, sőt, akár még előrébb is lépni.  

– Mivel töltöd a szabadidőd?

Eddig nem igazán volt szabadidőm, mivel nemrég végeztem az egyetemen, rekreaáció és egészségfejlesztés szakon Egerben. Amióta lediplomáztam, kicsit több a szabadidőm: nagyon szeretek olvasni, sorozatokat nézni, és főzni, új ételeket kipróbálni.           

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!