Atlétika
Nemes Rita

„Keresem a tavalyi formám” (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.12.23 Frissítve: 2014.12.27 Kosárlabda női

Medgyessy Dóra az MTK Budapest női kosárlabdacsapatának irányítója. Rendre a kezdők között lép pályára, ő vezeti az NB I/A mezőnyének gólpassz-listáját, és meghatározó jelenség a pályán, mégsem elégedett az őszi teljesítményével.

– Hogyan jellemeznéd a csapatot?

– Az MTK Budapest meghatározó lehet az NB I/A mezőnyében. Ehhez nyilván kell még néhány év, de már most olyan változásokat tapasztalok, melyek a profizmusra utalnak. Minden feltétel adott, hogy a lehető legjobb szinten működjön a klubon belül a szakosztály.

– A bajnokság elején gyakorlatilag a fél csapat kicserélődött. Mennyire sikerült összeszoknotok?

– A tavalyi bajnoksághoz képest hét új játékos érkezett. Bár a felkészülésen minden jel arra mutatott, hogy nem lesz gond, mégsem sikerült teljes mértékben összecsiszolódni. Hogy mi lehet az oka, nem tudom. Tavaly volt egy bosnyák származású centerünk, aki mind az öltözőben, mind a mérkőzéseken „odacsapott az asztalra”, amikor kellett. Tehát volt vezéregyéniség a csapatban, aki mellé fel tudtunk zárkózni. Talán most ez az ember hiányzik.

– Milyen egyéniségnek gondolod magad?

– Próbálok magabiztosan fellépni, de nem vagyok elég erős egyéniség ahhoz, hogy az egész csapatot össze tudjam fogni.

– A Vasas ellen, a második fordulóban nyert az MTK Budapest. Akkor még senki sem sejthette, hogy az lesz a szezon egyetlen győzelme. Min múlt a többi meccs, és hogyan orvosolhatóak a gondok?

– Tavaly soha egyetlen ellenfél sem jött feltett kézzel. Mindenki készült, és tisztában volt azzal, hogy nem lesz könnyű meccse. Most is ezt szeretném, ezért harcolok, hogy minden ellenfélnek keményen kelljen készülnie az MTK-ból, senki ne vegyen minket könnyedén. Nem mindegy, hogy úgy jövünk le a meccs után, hogy bár vesztettünk, de felszántottuk a pályát meccs közben, vagy épp az ellenkezőjét érezzük. Az edzőnkhöz méltó, energikus, temperamentumos játékra van szükségünk.

– Hogyan készültök egy-egy mérkőzésre?

– Természetesen sok edzéssel, illetve a meccs előtti utolsó három nap azzal telik, hogy az adott ellenfél játékát elemezzük. Mókás, de lassan már jobban tudjuk az ellenfél figuráit, mint a sajátjainkat.

– Te vezeted a női NB I/A mezőnyének gólpassz-listáját. Hogyan értékeled az őszi teljesítményed?

– Nem vagyok elégedett, mert messze nem azt a formát nyújtottam, amit elvártak tőlem, és amit a tavalyi bajnokság alatt felépítettem. Talán a Cegléd elleni meccsen már voltak olyan jelek, amik arra utaltak, hogy kezdek visszatérni. Belőlem is hiányzik némi önbizalom. Muszáj összeszednem magam, szeretném a tavalyi formámat hozni.

– Mit vársz a folytatásban?

– Most mindenkinek lesz néhány napja a feltöltődésre, és ideje, hogy átgondolja, mit hibázott, mik a gyengéi és min tud javítani. Remélem, hogy a tavaszi szezon sokkal szerencsésebben alakul. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy felzárkózzunk, összeszedjük magunkat, és hazai pályán olyan teljesítményeket mutassunk, mint tavaly. A középmezőnyben a helyünk.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!