Atlétika
Nemes Rita

„Jó érzés ötméteres ugrónak lenni”

Publikálva: 2019.07.01 Frissítve: 2019.06.30 Atlétika

Interjú az egyéni csúcsán 20 centimétert javító Nagy Marcellel.

Miskolcon, Magyarország ifjúsági atlétikai bajnokságán Nagy Marcell, az MTK Budapest rúdugrója 20 centimétert javítva egyéni csúcsán, 5.00 méteres ugrással nyert.

– Amikor – vasárnap délután – beszélgetünk, a nemzetközi szövetség (IAAF) oldalán még 4.80-nak jelölik az egyéni csúcsod, de mi már tudjuk, hogy 5.00 méter az igaz. Milyenek voltak a körülmények?

 Kezdetben nagyjából rendben voltak, bár néha kavargó szél volt, később pedig bezavart a hőség. Tűző napban és 35 fokban ugrottunk, ami nem az igazi, bár sok mindent kibírunk.

– Milyen formában érezted magad a bemelegítéskor?

– Nem éreztem csúcsformát, bennem volt, hogy kiszívja az erőmet a nap, de abban biztos voltam, hogy rá tudok koncentrálni az ugrásokra, fejben jól éreztem magam.

– Hogy választottad ki a rudat?

– Eleinte nem volt semmi különös, a szokásos rudakkal ugrottam. Később váltottam keményebbre, majd az egyéni csúcsomat olyannal értem el, amilyennel még nem ugrottam soha életemben. Ez 4.75 méter hosszú, szokatlan volt, de elsőre bejött.

– 4.75-nél szálltál be, ami alig öt centivel volt az egyéni csúcsod alatt.

– Miután a verseny 3.20-nál kezdődött, és már 45 perce ültem ott a kánikulában, így gondoltam ideje lenne beszállni. 

– Később a 4.80 is simán megvolt, pedig eddig az volt az egyéni csúcsod.

– Szabó Dezső és Molnár Krisztina, az edzőim, akik elkísértek erre a versenyre is, már régen mondják, hogy bennem van az egyéni csúcs, de csak most jött ki.

– Milyen volt az új csúcs ugrása? 

– Betartottam az edzői utasításokat a beszúrásnál, a kezem tartásánál, hátrébb mentem a nekifutásnál, és megvolt. Jó érzés ötméteres ugrónak lenni.

 Hogyan tovább?

– A héten a GEAC ugrógáláján indulok, aztán jöhet a Gyulai István Memorial, majd talán az EYOF, ha én utazhatok. Megyünk tovább.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!