Taekwondo
Salim Omar

Zawisza International Cup

Publikálva: 2020.09.29 Frissítve: 2020.09.29 eSport

Ezüstéremet szereztek esportolóink a tornán, amely végleg lezárta a 2019–20-as szezont.

Szeptember 28-án, hétfőn megmérkőztek Pro Clubs játékosaink számos, komoly múlttal bíró egyesület esportcsapatával. 

Viktoria Plzeň Esport–MTK Budapest Esport 1–2

A küzdelmeket cseh vetélytársunk ellen kezdtük.  A mérkőzés remekül indult, miután Rácz passzát követően Horváth Dáriusz talált be (0–1). Lövése a blokkolni próbáló hátvéden pattant meg. A 76. percben előnyünket kétgólosra növeltük, amikor Rácz Bandi a félpályát éppen elhagyó Hajdút indította. Csatárunkat nem tudta megállítani az őt üldöző védő, hiszen majd negyven méteres labdavezetését követően a kapuba talált (0–2).  A 82. percben Tomaš révén szépíteni tudott a Viktoria Plzeň Esport (1–2), pontot azonban nem szereztek a találkozón.

MTK Budapest Esport–DVSC Esport 0–1

Magyar vetélytársunk csapatunkkal ellentétben vereséggel kezdte a küzdelmeket. Győzelem esetén remek helyzetben kerülhettünk volna. Az eseményekben szegény találkozót azonban Szakály góljával a DVSC nyerte 1–0-ra.   

Academica Esport–MTK Budapest Esport 2–1

A portugál együttes a labdát nagy százalékban birtokolta, megfontoltan építette támadásait. Nem dolgozták ki akcióikat, azonban amikor a kapunk elé értek, gólt szereztek lehetőségeikből. A 64. percben Leixoes, a 90. minutum utáni ráadásban Rafa Santos talált be. Csapatunkból Rácz Andris a 84. játékpercben tudott egyenlíteni. Csapatkapitányunk az eddigi összes találatból tevékenyen vette ki részét (egy gól, két gólpassz).

A mérkőzés utolsó percében vesztett pont komoly kihatással volt a kupa végkimenetelére.

MTK Budapest Esport–Zawisza Bydgoszcz Esport 2–1

A rendező lengyel gárdával szemben felszabadult játékkal sikerült győzni. A 26. percben gyors labdajáratás előzte meg Kiss indítását, aki kiugratta a szélen induló Horváthot. Középen Hajdú és Majorosi is üresen érkezett a kaputól tíz méterre. Középpályásunk utóbbinak játszotta be középre a labdát, szélsőnk pedig nem hibázott (1–0). A vendégcsapat a 36. percben eddig nem látott szögletvariációt követően egyenlített. Legalább 40 métert szállt a labda, mielőtt a messziről érkező játékos beadta a kapu előtt maradt védőknek a játékszert, amelyet Kamil gólra is tudott váltani (1–1). A 73. percben Hajdú Viktor eldöntötte a találkozó sorsát (2–1). A Majorositól kapott átadás pillanatában a tizenegyespont környékén tartózkodott, védő nélkül. Nem nehezítették meg a dolgát.  

Estoril Praia Esport–MTK Budapest Esport 0–1

A másik portugál együttes is magas százalékban tartotta a labdát, alig adott lehetőséget csapatunknak az érvényesülésre. Az öt középpályással felállás tökéletes alapot adott a cél megvalósításához. Esportolóink szerencséjére azonban a 10. percben Majorosi betalált (1–0), ezt követően már nem tudták vetélytársunk hátvédjei a félpálya vonalában járatni a labdát. A félidő derekán járva hálóőrünk, Bíró egyik alkalommal rosszul jött ki kapujából, azonban a hazai támadó lesállását követően szabadrúgást ítélt a játékvezető csapatunk javára.

Beszédes a félidei statisztika, hiszen negyvenöt perc alatt mindössze három alkalommal próbálkoztak lövéssel a csapatok. A második félidőben támadóink pazarul játszottak, az átlagosnál több cselt engedtek meg maguknak, azonban megtartották azt a határt, amikor ez még nem ment a támadások rovására. Majorosi Krisz a hosszabbítás pillanataiban felpörgette védője gyűrűjében a labdát, majd a segíteni igyekvő hazai játékos lábai felett lágy érintéssel juttatta túl a játékszert. A jelenet végén lövésre szánta el magát. Próbálkozása veszélyesen csapódott a hosszú sarok irányában, azonban végül a kapu fölé szállt a kísérlet.

2. helyen végeztünk a tornán, miután az Academica Esport nyert. Pontegyenlőség alakult ki az élen a portugál gárda és közöttünk, azonban az egymás ellen játszott mérkőzés eredménye miatt vetélytársunk nyert.

Remek szervezéssel, gördülékenyen haladt a torna, a résztvevők pedig szoros, izgalmas találkozókokat játszottak.

Pro Clubs játékosaink is kitettek magukért. Alig tudtak az ellenfelek betalálni hálójukba, és látványos elemekkel színesítették akciójaikat.  

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!