Kézilabda
Török Lilly

Zárásként győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.12.20 Frissítve: 2015.12.20 Röplabda

A női röplabda NB I tizenharmadik fordulójában, a TFSE látogatott a Városmajorba. A hullámzóan teljesítő MTK Budapestnek nagyon meg kellett izzadnia ugyan, de otthon tudta tartani a három pontot.

MTK Budapest – TFSE 3-1 (– 14, 20, – 24, – 12)

MTK Budapest: Kmezics, Szűcs K., Papp O., Hackl, Józsa, Lutter Csere: Nagy Fanni (liberó), Kilyénfalvi, Cicic, Petőváry Vezetőedző: Hollósy László

TFSE: Kriegel, Neizer, Ostorházi, Molnár A., Szabó D., Hegedűs A. Csere: Dobrovits (liberó), Kiss V., Körmendi Vezetőedző: Németh Lajos

A találkozó előtt, köszöntötték a decemberben legjobban teljesítő utánpótláskorú játékosokat: a miniknél Varga Borbálát, a gyerekek közül Boros Rékát és Divényi Zitát, a serdülő korosztályból Lesi Olíviát, illetve a juniorok mezőnyéből Annus Fannit.

A vidám felütés ellenére, rossz előjelekkel vágott neki a mérkőzésnek az MTK Budapest. Ludmán Réka betegség, míg Benkó Bettina sérülés miatt nem volt hadra fogható, ráadásul a bemelegítés során Török Kata is meghúzódott, így három hiányzója is volt Hollósy Lászlónak.

Mégis jobban kezdte a találkozót az MTK Budapest, gyorsan elhúztak a hazaiak, 11-3-nál már másodszor kért időt Németh Lajos. Ekkor kicsit faragott – tetemes – hátrányából a vendégcsapat, azonban öt pontnál közelebb nem jutottak ellenfelükhöz. Ebben a periódusban remekül működő gépezetre emlékeztetett a csapat, olyanra, amelynek minden fogaskereke a helyén van. Öröm volt látni Szűcs Kingát, aki sérülését követően ezúttal ismét a régi formájában tündökölt, vezére volt kék-fehéreknek. Bár a játszma vége felé közeledve picit kiengedtek a hazaiak, még így is simán nyerték ezt a játékrészt (25-14).

A második játszma egészen más képet mutatott. Az MTK rövidzárlatát kegyetlenül kihasználták az egyre inkább magukra találó vendégek, és pár perc után már 10-3-ra vezettek. Hollósy László második időkérését követően, 10-18-nál kezdte meg a felzárkózást a hazai csapat. Csökkent ugyan a TFSE előnye, de elfogyni csak nem akart, így Németh Lajos együttese végül teljesen megérdemelten nyerte meg a szettet, és egyenlíteni tudott (20-25)

A harmadik játszma legelején, még az első szerva előtt Hollósy László sárga lapos figyelmeztetésben részesült, mivel a szünetben szóvá tette a játékvezető korábbi tévedését. Sajnos az előző szettre jellemző hibák és pontatlanságok továbbra sem tűntek el a csapat játékából, ám ezúttal nem tudta lerázni ellenfelét a TFSE. Ez nem kis részben Józsa Zsuzsanna érdeme, aki támadásban és védekezésben egyaránt helytállt. 19-18-nál szerezte meg először a vezetést az MTK, és hatalmas harcban ugyan, de újfent megnyerte a játszmát, a hősiesen küzdő TFSE ellen (26-24).

A negyedik szettben ismét az első játszmában látott felállás jött elő. A kék-fehéreknek szinte minden bejött, míg a vendégek fáradni látszottak. Hollósy László együttese újfent érvényesíteni tudta erőfölényét, és szemernyi kétséget nem hagyott a győztes kilétét illetően. Az MTK Budapest végül simán nyerte a negyedik szettet, és ezzel a szezon utolsó bajnoki mérkőzését is (25-12)

Most másfél hét szünet vár a negyedik helyen telelő lányokra, akik december 31-én (!), 14:00 órától, a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóján, a Vasas otthonában zárják az évet.

Hollósy László: Túléltük ezt a mai mérkőzést. Két fő összetevője volt a látottaknak: egyrészt a csapat kicsit karácsonyi hangulatban röplabdázott. Figyelmeztettem a lányokat, hogy nem szabad lebecsülni a TFSÉ-t, de sajnos úgy tűnik, süket fülekre talált a mondanivalóm. Másrészt a vendégek az esélyesség terhe nélkül, felszabadultan játszottak, és közel is volt számukra a pontszerzés. Nem tetszett amit láttam, jól fog jönni a pihenő.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!