Atlétika
Moravcsik Angéla

Felemás érzésekkel az U23-as Eb után

Publikálva: 2020.11.11 Frissítve: 2020.11.11 Cselgáncs

Az MTK Budapest cselgáncsszakosztályának vezetőedzője, Pánczél Gábor mindent összevetve elégedett Gőz Roland (90 kg) porecsi U23-as Európa-bajnokságon elért bronzérmével és Rajkai Róbert (81 kg) ötödik helyével.

Az elvárásait illetően óvatosan fogalmazott dzsúdószakosztályunk mesteredzője, Pánczél Gábor a porecsi U23-as Európa-bajnokság előtt, amelyen a címvédő Gőz Roland és Rajkai Róbert lépett tatamira.

– Egyik srác súlycsoportja sem egyszerű. Roland jobb helyzetben van, tőle már nem vehetik el azokat az eredményeket, amelyeket tavaly megszerzett. Robi nehezebb feladat előtt áll, neki nagyon kellene végre kiemelkedő, világversenyen elért siker. Emiatt rajta nagyobb a nyomás, de én bízom abban, hogy hamarosan elérkezik az áttöréshez. Roli felkészülése problémás volt; betegséggel és sérüléssel egyaránt bajlódott, a válla miatt ki kellett hagynia az október végi budapesti Grand Slam-viadalt. Nem tudom, mire lehetnek képesek, minden azon múlik, a riválisok hozzájuk képest hogyan vészelték át az elmúlt hónapokat – nyilatkozta honlapunknak Pánczél Gábor.

Nos, a srácok remekül dzsúdóztak a kedden véget ért seregszemlén: Robi hajszálra volt a bronzéremtől, Roli viszont a dobogó harmadik fokáig jutott. Jó teljesítményünk ellenére egyikük sem érzett maradéktalan elégedettséget: Gőz azt sajnálta, hogy nem sikerült a címvédés, Rajkai pedig azt, hogy továbbra sem nyert medált világversenyen.

– Öt nappal ezelőtt Robi jobb lábán csúnyán megsérült a combszalag, szóval még a részvétele is kérdéses volt. Ennek ellenére benne volt az éremszerzés lehetősége, kiválóan küzdött egész nap. Szerencsétlenségére pont balos technikával nyerhetett volna a helyosztón; nem tehettem meg, hogy a sérült lábára erőltetem az akciót. Örülök az ötödik helynek, megmutatta, hogy nem hiába dolgozik rengeteget. Roli mérhetetetlenül szomorú volt, hogy nem nyerte meg az Eb-t. Az egyik oldalról pozitív, hogy mindenáron győzni akart, a másik oldalról viszont tudnia kell, hogy ebben a sportban sem nagyon lehet hibázni. A négy között nem volt szégyen kikapnia az orosz Jekubzson Nazirovtól; kegyetlenül jól ment egész nap az a srác. Roland ezt az egy meccset leszámítva végig magabiztos volt. Szerencsére folytatta a tavaly elkezdődött sikersorozatát. Mindent összevetve elégedett vagyok velük – értékel.

Gőz Roland ezzel megnyerte a klub 75. Európa-bajnoki bronzérmét.

Dzsúdósaink következő megmérettetése a diák „C” országos bajnokság, november 14-én, illetve a serdülő országos bajnokság, november 15-én. Mindkét versenyt Győrben rendezik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!