Atlétika
Krizsán Xénia

WTA Finals 2016: Timi és Svedova a résztvevők között

Publikálva: 2016.10.08 Frissítve: 2016.10.07 Tenisz

A pekingi China Open eredményei alapján immár végleges a párosverseny mezőnye az október 23-án kezdődő szingapúri WTA Finalsre. Timi és Jaroszlava Svedova ugyan a második fordulóban búcsúzott a kínai fővárosban, de a 2016-os eredmények alapján bekerült a nyolc duót számláló mezőnybe.

– Természetesen nagyon-nagyon örülök, hogy idén ismét ott lehetek Szingapúrban a világbajnokságon. A 2016-os szezonban sokkal kiseebb hangsúlyt fektettem a párosra, ráadásul nem is teljes szezont játszottunk végig Szlavával. Így a vb elérése tényleg igazán jó érzés. Tavalyhoz képest más rendszer lesz idén, hiszen nem körmérkőzések lesznek, hanem azonnal kieséses rendszer. Így az első meccsen 110 százalékot kell már adni, tényleg minden egyes pont számít. Bevallom, hogy az elmúlt két hét Kínában nem alakult valami jól, voltak problémáim. De ezzel a hírrel, hogy kijutottunk a szingapúri világbajnokságra, pozitívan indult a napom. Remélem, kitart ez az érzés most már az év végéig. – nyilatkozta Timi a babostimea.hu oldalnak.

A 23 éves magyar játékos és kazah társa a China Open előtt az 5. helyen állt az idei pontversenyben, 3975 ponttal.

Timi a 2016-os idényt a szlovén Katarina Srebotnikkal kezdte, majd a szerényebb eredmények miatt az Australian Open után külön utakon folytatták a szereplést. A magyar játékos Dubajban elő-, majd Dohában negyeddöntős volt a német Julia Görgesszel.

Timi az Indian Wells-i versenyen indult idén először Svedovával. A 2013-ban Taskentben tornagyőztes kettős a legjobb négyig jutott, majd Miamiban már finálét játszott. Később is szép eredményeket ért el a páros: Madridban és Rómában a legjobb nyolcba került. A Roland Garroson két mérkőzést nyert Timi és Svedova, majd jött az elődöntő Eastbourne-ben.

A magyar-kazah kettős a szezon legjobb eredményét Wimbledonban érte el. Timi és Svedova a negyeddöntőben két szettben nyert a címvédő és világelső Martina Hingis-Sania Mirza kettős ellen, majd bejutott a döntőbe. A fináléban aztán Serena Williams és Venus Williams diadalmaskodott. Ezután Cincianntiben negyed-, míg New Havenben elődöntős volt a magyar-kazah duó. Néhány nappal ezelőtt Vuhanban ismét a legjobb nyolcba került Timi és Svedova.

Tavaly Timi és Kristina Mladenovics a csoportkörben egy győzelmet aratott, kétszer pedig vereséget szenvedett Szingapúrban. A 2015-ös versenyt a Hingis-Mirza kettős nyerte.

WTA FINALS 2016 A RÉSZTVEVŐK

Idei helyezés, páros
1 Caroline GARCIA / Kristina MLADENOVICS (francia/francia)
2 Martina HINGIS / Sania MIRZA (svájci/indiai)
3 Jekatyerina MAKAROVA / Jelena VESZNYINA (orosz/orosz)
4 Bethanie MATTEK-SANDS / Lucie SAFAROVA (amerikai/cseh)
5 BABOS TÍMEA / Jaroszlava SVEDOVA (magyar/kazah)
6 CSAN Hao-Csing / CSAN Jung-Jan (tajvani/tajvani)
7 Andrea HLAVACKOVA / Lucie HRADECKA (cseh/cseh)
8 Julia GÖRGES / Karolina PLISKOVA (német/cseh)

KIS MAGYAR VB-TÖRTÉNELEM

Korábban két hazai legenda szerepelhetett a fehér sportág legjobbjainak rendezett csúcseseményen.
Az 1986-ben Martina Navratilova oldalán a Roland Garroson bajnok Temesvári Andrea 1984-ben és 1985-ben egyesben harcolta ki a részvétel jogát. Mindkét alkalommal a legjobb nyolc közé jutásért szenvedett vereséget. Akkor a legjobb női játékosok egyéni és páros világbajnokságát Virginia Slims Championships néven bonyolították, 1983 és 1994 között.
A férfi teniszezők legjobbjai először 1970-ben (1989-ig Masters Grand Prix) versengtek a világbajnoki címnek megfelelő elismerésekért. Taróczy Balázs és Heinz Günthardt 1981-ben (Volvo Masters), 1984-ben (Volvo Masters) és 1985-ben (Nabisco Masters) szerepelt a jelenleg ATP World Tour Finals-ként ismert versenyen.
Az 1981-ben a Roland Garroson, míg 1985-ben Wimbledonban bajnok magyar-svájci kettős kimagasló sikereket ért el az 1973 és 1986 között létező, a párosok számára kiírt, világbajnokságként is számontartott eseményen, a Masters Doubles WCT(World Championship Tennis)-n. Taróczy Balázs és társa 1982-ben, 1983-ban és 1986-ban is megnyerte a versenyt, míg 1985-ben döntős volt.

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!