Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Wimbledontól Pestszentlőrincig

Publikálva: 2015.08.12 Frissítve: 2015.08.11 Tenisz

Elsöprő sikersorozatot mutattak be, mutatnak be az MTK Budapest teniszezői. Diadal Wimbledonban, diadal nemzetközi tornákon és diadal a magyar csapatbajnokságokon.

A Gálfi Dalma, Stollár Fanny duó Wimbledonban nyerte meg a junior párosok viadalát. Ez a legnagyobb siker, ami a címeket illeti. Nyilván értékesebb Babos Tímea döntője és elődöntője a felnőtt mezőnyben. Timi négyszeres Grand Slam-győztes juniorként. A felnőttek között is ott jár a nagy siker kapujában, de még nem sikerült átlépni azt. Gálfi és Stollár a korosztályos Európa-bajnokságon is remekelt, Bondár Anna meg egyenesen meg is nyerte azt - egyéniben az U18-asok között.

Mind a női, mind a férfi csapatbajnokságot az egyesület sportolói nyerték. Veretlenül, miként azt az elmúlt években megszokhattuk. Sokszor tartalékos összeállításban (Babost nem lenne sok értelme játszatni, esetleg a lelátói élmény okán.), sokszor alkalmi párosokat szerepeltetve, de mindig magabiztosan nyerve.

A korosztályos bajnokságokon is vezérszerepet játszanak a szakosztály képviselői. Miként hírül is adtuk, az U14-es mezőnyben Gécsek Fanni, az U12-esek mezőnyében Kalocsai Péter duplázott.

A hét a felnőttek országos bajnokságáé. Igaz, a két éljátékos (Babos és Fucsovics) nem áll rajthoz, de ott lesz Pestszentlőrincen a csapat gerince, többek között a friss wimbledoni győző Gálfi Dalma is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!