Taekwondo
Salim Omar

Vívás: Wimmer Dorina győzött, Balázs Bence ezüstérmet szerzett

Publikálva: 2022.06.05 Frissítve: 2022.06.05 Vívás – tőr/párbajtőr

Nagyszerűen szerepeltek párbajtőrözőink a pécsi előválogatón.

Hétvégén Pécsen rendezték a junior és kadet párbajtőrözők első előválogatóját. Szombaton a kadet fiúk kezdtek, és itt rögtön érmet ünnepelhettünk Balázs Bencének köszönhetően. Bence kitűnő teljesítménnyel menetelt a döntőig, ahol mindössze egy tus hiányzott a győzelemhez, de végül 15-14-re kikapott Pelle Domonkostól, így a dobogó második fokára állhatott fel.

A lányok mezőnyében Nébald Franciska és Gajzinger Dóra is a legjobb nyolcig menetelt, itt viszont Franciska 15-7-re kikapott Nagy Blanka Virágtól, ezzel a hetedik lett, míg Gajzinger Dóra 15-9-es vereséget szenvedett Szilárd Annától, így a nyolcadik helyen végzett. Zlota Emma Nóra a kilencedik, Rózsás Júlia a 16. lett.

Vasárnap a juniorok között is remekeltek a fiúk: Balázs Bence és Somody Soma is eljutott az elődöntőig. Bencét itt Kovács Gergely 15-4-gyel búcsúztatta, míg Soma 15-14-re kapott ki Pelle Domonkostól, így párbajtőrözőink a dobogó harmadik fokára állhattak. Somody Bonca a 13., Koska G Bendegúz a 29. helyen végzett.

A junior lányoknál Wimmer Dorina elképesztő magabiztossággal menetelt az elődöntőig: a 16 között 15-2-re, a nyolc között pedig 15-4-re hozta asszóját. Dorina az elődöntőben Nagy Blanka Virágot 15-10-re verte, majd a döntőben óriási csatában, 8-7-re legyőzte a kadet Európa-bajnok Gachályi Grétát, így aranyérmet szerzett. Klubtársa, Parlagi Regina a 24., Nébald Franciska a 26., Rózsás Júlia a 32. lett.

Részletes eredmények ITT.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!