Kézilabda
Andróczki Flóra

Vívás: Somody Somával bronzérmes a párbajtőrcsapat a rigai junior-világkupán

Publikálva: 2022.11.20 Frissítve: 2022.11.20 Vívás – tőr/párbajtőr

Az MTK Budapest fiataljával, Somody Somával felálló junior párbajtőrcsapat bronzérmet szerzett a korosztály rigai világkupaversenyén.

A Horváth Ádám, Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Somody Soma összeállítású junior férfi párbajtőrcsapat remekül szerepelt a rigai világkupán, és úgy nyert bronzérmet, hogy egyetlen tus választotta el a fináléba jutástól – számol be a hazai szövetség honlapja.

A 16 közé kerülés nem jelentett gondot a mieinknek – Svédország, 45:25 – a folytatásban viszont három szoros mérkőzés következett. Az első kettőnek magyar szempontból jó vége lett, az egész nap kiemelkedően teljesítő MTK Budapest-ígéret, Somody Soma és a befejező ember, Kovács Gergely vezérletével a nyolcaddöntőben Izraelt, a negyeddöntőben Svájcot egyaránt 45:43-ra győzte le a csapat. Az elődöntős folytatás még szorosabb végkifejletet, és vereséget hozott. A meccs közepén egy nagyobb különbségű siker hozta vissza a találkozóba az észteket, akik végül 45:44-re nyertek. A harmadik helyért viszont kétség sem férhetett a mieink győzelméhez, a nagyon erős franciákat simán, 45:35-re verte a válogatott, amely ezzel Eitner Kinga irányításával bronzérmes lett.

(Forrás: hunfencing.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!