Atlétika
Nagy Marcell

Vívás: Somody Soma bronzérmes a junior-világbajnokságon!

Publikálva: 2023.04.07 Frissítve: 2023.04.08 Vívás – tőr/párbajtőr

Az MTK Budapest párbajtőrözője, Somody Soma bronzérmet szerzett a plovdivi junior vívó-világbajnokságon; Wimmer Dorina a 26. lett.

Egész nap nagyszerűen vívott, és végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel az MTK Budapest párbajtőrözője, Somody Soma a plovdivi junior-világbajnokságon. 

Bojti Dániel tanítványának a főtáblán nem volt könnyű dolga. Előbb a korosztály világranglistáját vezető olasz Simone Mencarellit múlta felül (15:9), majd koreai ellenfelet győzött le, aztán a 32 között az izraeliek junior Európa-bajnokát, Yonatan Cohent ejtette ki 15:12-vel. Soma ezután a kanadai színekben vívó Ruibo Xiao (15:13) és a finn Marko Kuhta (15:9) elleni sikerével jutott a legjobb négy közé. Ott az a svájci Theo Brochard várta, akit februárban a tallinni junior Eb negyeddöntőjében egyetlen tussal legyőzött. Most a svájci kezdett jobban, 5:1-re elhúzott, de Soma fokozatosan ledolgozta hátrányát, és rövidesen 9:9-et mutatott az eredményjelző. Az asszó vége azonban Brochardnak sikerült jobban, 15:11-re nyert, Somody Soma pedig azután érdemelt ki junior-világbajnoki bronzérmet, hogy nemrégiben a junior Eb-n is a bravúros harmadik helyen végzett. 

Wimmer Dorina a csoportkör után igen nehéz ágra került, hiszen a főtáblán rögtön az az izraeli Alexandra Kravets jött, aki bár még csak szombaton lesz 15 éves, a tallinni junior Eb-n bronzérmes volt, előtte pedig megnyerte az udinei junior-világkupaversenyt.

A Bakodi Róbert által edzett reménység végül 15:13-mal ment a következő körbe, melyben a magyarok pechére Szarvas Ritával találkozott. Dorina 15:11-re nyert, ám a 32 között a kínai Xie Ju-csen ellenszerét nem találta: 15:3-ra kikapott, és végül a 26. helyen zárt.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Fotók: FIE)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!