Atlétika
Nagy Marcell

Vívás: ötödik a Bartkó Leventével felálló párbajtőrcsapat a junior Eb-n

Publikálva: 2022.03.02 Frissítve: 2022.03.02 Vívás – tőr/párbajtőr

Az MTK Budapest párbajtőrözőjével, Bartkó Leventével felálló magyar férficsapat az ötödik helyen végzett az újvidéki junior Európa-bajnokságon.

Az MTK Budapestet erősítő Bartkó Leventét, valamint Hamilton-Meike Jonathant, Keszthelyi Zsombort és Kovács Gergelyt soraiban tudó magyar párbajtőrcsapat a 16 között a lengyelek 45:26-os legyőzésével kezdte a juniorok újvidéki kontinensviadalát. 

A Borosné Eitner Kinga irányította kvartett, bár Keszthelyi személyében az egyéni Európa-bajnokkal büszkélkedett, így sem tudta megszorongatni a következő körben a franciákat, és a 45:30-as vereség azt jelentette, hogy az ötödik helyért folytathatták a fiúk.

Az újratervezett célt viszont elérte a négyes. Előbb a spanyolokat 45:26-ra, utóbb az izraelieket 45:32-re győzték le a magyarok, és a junior Európa-bajnokság ötödik helyén zártak. A fegyvernem döntőjét késő délután a svájciak és a britek vívják.

Szerdán is lesz magyar érdekeltség fináléban. A Battai Sugár Katinka, Beviz Dorottya, Keszei Kíra, Szűcs Luca alkotta kardegység az aranyért a franciákkal mérkőzik. A férfi tőrcsapat (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Mihályi Andor, Szemes Gergő) ugyancsak az ötödik lett, náluk lengyel-olasz döntőt rendeznek.

Fotók: Bizzi Team

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!