Atlétika
Magyari Zoltán

Vívás: két versenyzőnknek szurkolhatunk a szombaton kezdődő világbajnokságon

Publikálva: 2023.07.21 Frissítve: 2023.07.21 Vívás – kard

Szatmári András és Wimmer Dorina lép pástra Olaszországban a vívók világbajnokságán.

Július 22. és 30. között Milánó ad otthont a vívó-világbajnokságnak, amelyen két sportoló lesz érdekelt a klubunkból. A női párbajtőrözők között ott lesz Wimmer Dorina, aki egyéniben és csapatban is pástra léphet. A csapatverseny olimpiai kvalifikációja szempontjából sorsdöntő lehet az ukránok elleni nyolcaddöntős összecsapás. Jó előjelekkel vághatunk neki ennek a párharcnak, hiszen az évben több alkalommal is legyőztük keleti szomszédunkat, illetve a krakkói Európa-bajnoki ezüstérem is bizakodásra adhat okot. Somfai Péter válogatottja Wimmer Dorinán kívül Kun Annából, Muhari Eszterből, Büki Liliből áll.

Férfi kardozóink között pedig a 2017-es világbajnokságon aranyérmes sportolónk, Szatmári András meneteléséért szoríthatunk. Andris az egyéni megméretések mellett Szilágyi Áronnal, Gémesi Csanáddal és Decsi Tamással csapatversenyen is megküzd a legjobb eredményért. A mieink Vk-arannyal és egy Európa-bajnoki negyedik hellyel hangolódtak, a világeseményen az első ellenfél pedig a török együttes lesz.

Válogatott vívóink világbajnoki programjának része volt az e heti sajtónyilvános edzés, amely az utolsó közös gyakorlás volt Milánó előtt, ráadásul illusztris vendégek és a média képviselői előtt folyt a tréning. Kilenc napon át Milánó lesz fókuszban, aminek az eredményeit online itt lehet követni, élő közvetítés pedig itt lesz elérhető.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!