Atlétika
Vári Péter

Vívás: kardozónk, Péch Miklós ezüstérmet szerzett a Magyar Kupa 5. fordulójában (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.02.20 Frissítve: 2021.02.20 Vívás – kard

Miklós remek napot fogott ki, csak a döntőben tudták megállítani.

Világbajnok kardvívónk, Szatmári András ezúttal nem indult a Magyar Kupa hétvégi fordulójában, de az MTK-s érem így sem maradt el. Kovács István, Péch Miklós és Puy Sebestyén is sikerrel vette a csoportkört, majd a 64 között Miklós épp csapattársát, Istvánt verte meg 15-13-ra, míg Sebestyén 15-8-ra nyert Pápai Roland ellen.

Sebestyén ezután a korábbi MTK-s Iliász Nikolászt búcsúztatta, ám a 32 között Rabb Krisztián ellen már nem tudott győzni. Miklós a 16 közé jutásért Fekete-Kovács Mátét fektette két vállra, majd Tóth Patrikot egészen elsöprő teljesítménnyel, 15-2-vel ejtette ki.

A nyolc között a román Razvan Ursachit, az elődöntőben pedig Alin Badeát is 15-14-re verte egyesületünk vívója. A döntőben Rabb Krisztián következett: klubunk sportolója 5-1-re, majd 10-7-re is vezetett, de a Vasas kardozója rendre visszakapaszkodott, és végül 15-12-es győzelmet aratott. Péch Miklós ezzel ezüstérmet szerzett, Puy Sebestyén a 16., Kovács István pedig a 33. lett.

Eredmények. Férfi kard egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 58 induló. Végeredmény: 1. Rabb Krisztián (Vasas, edző: Somlai Béla), 2.  Péch Miklós (MTK Budapest),  3. Alin Badea (román) és Nagy Martin (Vasas), 5. Codrin Cozmuleanu (román), 6. Razvan Ursachi (román), 7. Galgóczy Tamás (Vasas), 8. George Dragomir (román). A döntőben: Rabb-Péch 15:12.

Vívás: kardozónk, Péch Miklós ezüstérmet szerzett a Magyar Kupa 5. fordulójában (VIDEÓ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!