Kézilabda
Porobic Zoé

Vívás: fontos európai versenyek következnek

Publikálva: 2023.06.03 Frissítve: 2023.06.03 Vívás – kard

Olimpiai kvalifikációs egyéni Európa-bajnokságot rendeznek Plovdivban, egyéni Európai Játékokat Krakkóban, majd kvalifikációs Európai Játékokat, egyben csapat Európa-bajnokságot Krakkóban.

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) az alábbi határozatot tudatta az Európai Vívó Konföderációval (EFC) május 31-én, szerdán – az utóbbi szervezet hivatalos honlapjának tájékoztatása alapján.

A FIE a június 28. és 30. közötti, krakkói Európa Játékok csapatversenyét elfogadja hivatalos Európa-bajnoki eseményként, egyben olimpiai kvalifikációs csapatviadalként.

A FIE a június 25. és 27. közötti, krakkói Európa Játékok egyéni versenyét nem fogadja el Európa-bajnokságként, ezáltal nem tekinti olimpiai kvalifikációs eseménynek sem.

A FIE végrehajtó bizottságának döntése alapján az EFC-nek a júliusi, milánói világbajnokság előtt, júniusban rendeznie kell egy egyéni Európa-bajnokságot, melynek eredménye, pontszáma számít be az egyéni olimpiai kvalifikációs rendszerbe.

Az EFC mindezek hatására úgy döntött, hogy kiírja az egyéni Európa-bajnokságot, mivel nem akarja a kontinens vívóit hátrányos helyzetbe hozni a többiekkel szemben a párizsi olimpiai kvalifikációban. Az európai testület azzal zárja közleményét, hogy megkezdi a szervezését a június 16. és 18. közötti, plovdivi egyéni Európa-bajnokságnak.

Jelen állás szerint válogatott vívóink júniusi programja a következőképpen fest.

Június 16-18.: Egyéni Európa-bajnokság, Plovdiv (olimpiai kvalifikációs esemény)

Június 25-27.: Egyéni Európa Játékok, Krakkó (nem olimpiai kvalifikációs esemény)

Június 28-30.: Csapat Európa Játékok, egyben csapat Európa-bajnokság, Krakkó (olimpiai kvalifikációs esemény).

Forrás: hunfencing.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!