Atlétika
Krizsán Xénia

Vívás: Európa-bajnok a férfi kardcsapat!

Publikálva: 2022.06.20 Frissítve: 2022.06.20 Vívás – kard

Ugyan Ukrajna megizzasztotta a mieinket a döntőben, mi bírtuk jobban a végjátékot.

Kedden a férfi kardcsapaté volt a főszerep az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokságon. A magyar csapatban klubunk olimpiai bronzérmes sportolója, Szatmári András mellett még Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Decsi Tamás kapott lehetőséget.

Honfitársaink erőnyerőként jutottak a negyeddöntőbe, ahol Lengyelország magabiztos, 45-32-es legyőzésével már a négy között voltak. Az elődöntőben Franciaország következett, és ugyan a 20-17-re is vezettek vetélytársaink, ezután Gémesi 8-2-re hozta asszóját, innentől kezdve pedig már nem engedte ki a kezéből a meccset a magyar válogatott, és 45-35-ös győzelemmel bekerült a fináléba.

A döntőben – némi meglepetésre – Ukrajna várt a legjobbjainkra. Nem kezdődött túl jól a párharc, hiszen 10-4-re is vezettek az ukránok, ám ezután Szatyi 9-5-re nyerte asszóját, ezzel két tusra jöttek fel a mieink. Ezután megjött együttesünk lendülete: Gémesi és Szilágyi is nyerte a következő meccsét, így öt felvonás után 25-21-re Magyarország vezetett.

Ukrajna azonban nem adta fel, visszakapaszkodtak, és az utolsó előtti asszót Szatyi csupán 35-34-es előnyben kezdte. Ugyan Jurij Cap nem adta könnyen a bőrét, sikerült növelni a fórt, és a döntő asszóra 40-37-es előnnyel fordultunk. Szilágyi Áron higgadtan, remek teljesítménnyel hozta az utolsó meccset, és a magyar kardcsapat végül 45-39-es győzelemmel megnyerte az Európa-bajnokságot.

Borítókép: Magyar Vívó Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!