Kézilabda
Farkas Johanna

Vívás: elhunyt Udvarhelyi Gábor

Publikálva: 2022.10.03 Frissítve: 2022.10.03 Vívás – tőr/párbajtőr

Hatvankilenc éves korában, súlyos betegség után elhunyt egykori edzőnk, olimpiai és világbajnok vívók mestere.

Öttusázóként kezdte sportolói pályafutását. Csak utolsó négy aktív évében (1974-1978) szentelte minden idejét a vívásnak. Edzőként 1978-tól az MTK-ban dolgozott. 1989-től a férfi párbajtőr csapat trénere, 2013-tól vezetőedzője, 2014 októbere óta a vívóválogatott szövetségi kapitánya. Irányítása alatt Nagy Tímea olimpiai bajnok lett, Imre Géza, Rédli András, Mincza Ildikó és még számos tanítványa világbajnokságot nyert.

– Végtelenül megtisztelő, hogy az elnök és az elnökség felkért erre a feladatra – mondta 2014-ben a sajtótájékoztatón amikor az MTK Budapest vezetőedzőjeként kinevezték szövetségi kapitánynak. – Igyekszem úgy végezni a munkámat, hogy a klub és az ország is büszke lehessen a vívókra...

Az MTK Budapest osztozik a család gyászában. Udvarhelyi Gábor emlékét megőrizzük.


(Udvarhelyi Gábor kezdeményezésére, László István tervezésében és kivitelezésében elkészült, és 2017 május 10-én sportvezetők, olimpiai érmesek jelenlétében felavatták az MTK egykori vívó mesteredzőjének, Szőcs Bertalannak emléket állító vitrint a klub budapesti sportközpontjában, a róla elnevezett vívóterem bejáratánál.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!