Atlétika
Vári Péter

Vívás: Bartkó Levente legyőzhetetlennek bizonyult

Publikálva: 2021.09.26 Frissítve: 2021.09.27 Vívás – tőr/párbajtőr

Klubunk párbajtőrvívója aranyérmet szerzett a Magyar Kupában.

 

Egyesületünk junior párbajtőrözői vasárnap a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban vettek részt az első Magyar Kupa-fordulón, amely egyben válogató is volt. A fiúknál Bartkó Levente bombaformában vívott, magabiztosan hozta az asszóit, és hibátlanul menetelt a döntőbe.

A fináléba vezető úton Levi legszorosabb meccsét is 15-10-re nyerte meg, majd a fináléban is ilyen arányban győzte le Kovács Gergelyt, így aranyéremmel kezdte a szezont. Somody Soma a 21., Koska G Bendegúz a 22., Balázs Bence a 30., Bene Zoltán a 31. helyen zárt.

Eredmények. Junior férfi párbajtőr Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 128 induló. Végeredmény: 1. Bartkó Levente (MTK Budapest, edző: Bakodi Róbert), 2. Kovács Gergely (Honvéd Szondi), 3. Gutierrez.Sarabia Nicholas (Vasas) és Hamilton-Meike Jonathan (Vasas), 5. Pelle Domonkos (Honvéd), 6. Horváth Márk (FTC), 7. Farkas Péter (FTC), 8. Király László (Balaton). A döntőben: Bartkó-Kovács 15:10.

A lányoknál Nébald Franciska és Wimmer Dorina szerepelt a legjobban, mindketten a legjobb 16-ig jutottak. Franciskát itt Muhari Eszter 15-8-ra, Dorinát pedig Gachályi Gréta 15-9-re győzte le, így előbbi a kilencedik, utóbbi a 13. helyen zárt. Csendes Luca a 26., Marschall Réka pedig holtversenyben a 27. helyet szerezte meg.

A leány kadétok mezőnyében Wimmer Dorina bronzérmet szerzett, Nagy Blankával együtt (Debreceni Sportcentrum). A korosztály versenyét Pátri Maja (Balatoni Vívóklub) nyerte Gachályi Gréta (AVA) előtt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!