Atlétika
Szabó Beatrix

Vereség az EHF Kupára készülő Dunaújváros otthonában

Publikálva: 2014.11.20 Frissítve: 2014.11.20 Kézilabda

Nem sikerült megszakítani a Dunaújváros Kohász KA MTK Budapest elleni győzelmi sorozatát.

A két csapat a bajnokság 10. fordulójában találkozott egymással. A mérkőzés esélyese – eddigi öt győzelmével és négy vereségével – a lista 5. helyén álló Dunaújváros volt.

Tudta ezt a 10. helyen álló MTK Budapest mestere, Horváth Attila is, aki ennek ellenére reménykedett, hogy legutóbbi, Vác elleni sikerük után, győzelmi kényszer nélkül meglepetést okozhatnak.

A mérkőzést a DKKA kezdte. Gól helyett azonban sárga lappal, melyet Vincze Melinda kapott az első percben. A következőben azonban hazai találattól volt hangos a lelátó. (1-0) A vendégek első gólját Balog Bea lőtte a harmadik percben. (1-1)

A találkozó első hetesére nem sokat kellett várni, az ötödik percben a hazaiak által kiharcolt büntetőt Ferling Bernadett értékesítette. Bár ezt követően a vendégek is betaláltak hétméteresből, Horváth Attila 5-2-nél időt kért.

Sajnos, a gyors szünetben adott edzői tanácsok csak a hazaiaknál érvényesültek, akik a 18. percben már 11-3-ra vezetettek. Az MTK gólcsendjét Szádvári Krisztina törte meg, aki egymás után háromszor is hálóba talált, illetve Petra Blazek is jól védett. Persze, mindez nem biztos, hogy sikerül, ha nincs a kettős emberelőny. Ezzel a két csapat közötti gólkülönbséget sikerült ötre csökkenteni, az első félidő 14-9-es állással zárult.

A második játékrész újvárosi találattal indult, miután labdát csentek vendégeiktől. (15-9) Ezt követően pedig Wolf Alexandra értékesített hétméterest. A folytatásban is becsülettel küzdött az MTK Budapest, ám a nemzetközi kupában is érdekelt Dunaújváros percről-percre bizonyítani tudta, hogy jobb csapat. A második félidő közepén nyolc góllal vezető hazaiak a találkozó végére sem engedek vendégeiknek sokat lefaragni a különbségből: 31-24.

Dunaújváros Kohász KA – MTK Budapest 31-24 (14-9)

Dunaújvárosi KKA: Triffa, Vig, Nagy – Triscsuk, Azari, Takács D., Hosszu, Kamper, Berta, Rádl, Ferling, Bulath, Vincze, Ferenczy, Ács, Takács B.
Edző: Mátéfi Eszter

MTK-Budapest: Kókai, Blazek, Kurucz – Csuka, Balog, Barna, Ábrahám, Szádvári, Fekete, Valovics, Wolf, Horváth, Varga, Kovács, Schmidt., Török
Edző: Horváth Attila

Vereség az EHF Kupára készülő Dunaújváros otthonában

Fotó: Ady Géza (duol.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!