Tenisz
Piros Zsombor

Vass László és Szuhodovszki Soma értékelt

Publikálva: 2016.08.15 Frissítve: 2016.08.15 Labdarúgás

A Putnok FC elleni mérkőzést követően - rendhagyó módon - a gólszerző mellett ezúttal Vass Lászlót is kértük, hogy mondjon véleményt a látottakról.

Vereséggel zárta második csapatunk a labdarúgó NB III. második fordulóját. A mérkőzést követően Vass László, az MTK Budapest edzője mondta el, hogyan látta a mérkőzést: – Nagyon küzdős ellenfél a Putnok, akikben a ravaszság is ott van, és a bíróra is próbáltak ráhatni esetenként, ez kicsit megfogta a mérkőzést. Az első játékrésszel maximálisan meg vagyok elégedve, azt cisnálták a fiúk, amit kértünk, balszerencsés gólokat kaptunk, de uraltuk a játékot, többet támadtunk. A második félidő elején kaptunk egy újabb szerencsétlen gólt, megszakadt a játékunk, innentől a küzdés dominált. Ha előbb meg tudtuk volna szerezni a második gólt, akkor máshogy is alakulhatott volna a mérkőzés, de összességében azt kell mondjam, a szerencse nem állt mellénk, a játék képe alapján reálisabb lett volna a pontszerzés. A fiatalok szempontjából tökéletes ellenfél volt a Putnok, és az NB III általánosságban is nagy kihívás, itt más féle párharcokba kell beleállniuk a mérkőzések folyamán, mint ha a saját korosztályukkal játszanának.

A mérkőzésen két gólt szerzett csapatunk, az első találatot a 16 éves Szuhodovszki Soma szerezte, gyönyörűen tekert jobb oldalról a hosszú felsőbe. Őt kérdeztük a mérkőzésről: – Sajnos hiába sikerült betalálnom, az ellenfél szerencsés gólokat szerzett. A labda is többet volt nálunk, nem hiszem, hogy az eredmény azt mutatja, amit megérdemelt volna a csapat a játéka alapján. Szerencséjük volt több esetben is, eléjük pattant a labda, ilyenekkel nem tudunk mit csinálni. Tanulni kell ebből. A védekezésre oda kell figyelnünk, nem szabad ilyen hibákat véteni, jobban kell koncentrálnunk.

Soma az előző szezonban 23 alkalommal lépett pályára az U17-es bajnokságban, ahol 10 gólt szerzett, és két alkalommal az U19-es csapatban, ahol egyszer volt eredményes. Igy adott volt a kérdés, mit gondol a magasabb osztályban való játékról: – Nagyon más, mint amit korábban tapasztaltam. Az előző szezonban az U17-es csapatban kaptam lehetőséget, az U19-esbe csak néha kerültem fel.  Ez viszonylag nagy ugrás, de úgy érzem, meg tudom szokni, és készen állok a kihívásra.

 

Videó: Nb3 foci Facebook oldal

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!