Atlétika
Nemes Rita

Varázslatos győzelem a WTA világbajnokságon

Publikálva: 2017.10.26 Frissítve: 2017.10.29 Tenisz

Babos Tímea és Andrea Hlavácková a szlovén Andreja Klepac és a spanyol María José Martínez Sánchez kettőse ellen lépett pályára a szingapúri WTA világbajnokság páros versenyének negyeddöntőjében. Az MTK Budapest versenyzője és cseh partnere két szoros játszmában győzte le ellenfelét.

Temesvári Andrea 1984-ben és 1985-ben egyesben, míg Babos Timi 2015-ben és 2016-ban párosban próbálkozott az elődöntőbe kerüléssel a WTA világbajnokságon. Idáig egyetlen alkalommal sem került magyar játékos a legjobb négy közé. Szingapúrban aztán Timi történelmet írt Andrea Hlavácková oldalán, ő lett az első magyar játékos a WTA világbajnokság elődöntőjében.

A 3. helyen kiemelt kettős szinte végig kiválóan adogatott, ezzel alapozta még a továbbjutást. A 43 perces első játszmában Babos és Hlavácková 1-1 után 15-re nyerte el Martínez Sánchez adogatását, ezt az előnyt pedig magabiztosan meg is őrizte. Timi és cseh társa 4-3 után 15-re nyerte szerváját, majd 15-re brékelt, így lezárta az első szettet.

A magyar-cseh duó a második felvonás első részében is magabiztosan adogatott, majd 3-2 után 30-ra nyerte el ellenfele szerváját. Timi és Andrea Hlavácková ezután 5-2-re is vezetett, amikor jött egy kisebb hullámvölgy. Babos 5-3-nál az elődöntőért adogatott, de 30-30 után kettős hibát vétett, majd az alapvonalról is rossz megoldást választott. Szerencsére a lányok villámgyorsan összeszedték magukat, és Klepac ugyan vezetett 40-30-ra adogatóként, de végül némi szerencsével már a magyar-cseh kettős jutott mérkőzéslabdához. Timi és társa pedig ki is használta a kínálkozó esélyt. 

A Babos – Hlavácková kettős ellenfele az elődöntőben az 1. helyen kiemelt Csan Jung-dzsan – Martina Hingis (tajvani, svájci) vagy az Anna-Lena Grönefeld – Kveta Peschke (német, cseh) duó lesz.

WTA világbajnokság, Szingapúr. Női páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh) – Andreja Klepac, Maria José Martinez Sánchez (szlovén, spanyol) 6-3, 6-4 

(forrás: babostimea.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!