Atlétika
Nemes Rita

Van jelenünk, de jövőnk is

Publikálva: 2015.12.14 Frissítve: 2015.12.15 Röplabda

Az MTK Budapest röplabdaszakosztálya erős utánpótlásbázissal rendelkezik. Korosztályos csapatainkat mutatjuk be.

Akinek nincs múltja, jövője sincs. Így kezdjük kis történelemórával.

A röplabdaszakosztály felnőtt csapata 1947 és 1978 között szerepelt az NB I-ben, ez idő alatt egy ötödik és egy hatodik helyet ért el. 2013 év végén hivatalosan is fuzionált a BSE női röplabdaszakosztálya a kék-fehérekkel, és Nyári Virág szakosztály-igazgató irányításával, MTK Budapest néven új időszámítás kezdődött.

Már az első évben szép eredményeket értek el csapataink, a felnőttek az ötödik helyen végeztek, de utánpótláscsapataink is kitettek magukért. A juniorok a kilencedik helyen zártak, de a serdülő, a gyermek és a mini, valamint a szuper mini csapat is büszke lehet arra az évre.

A szakosztályvezetésben már az elején megfogalmazódott a cél. A felnőtt csapat sikereit szem előtt tartva, az elvárások között szerepelt, hogy utánpótlásunk létszámát minél tovább növeljük, ezzel párhuzamosan az edzői stábot megerősítsük, a röplabda sportot minél széles körben népszerűsítsük, valamint, hogy minden korosztályban csapataink a legjobb négy közé kerüljenek.

A célok mostanra megvalósulni látszanak. Az NB I-es bajnokságban szép eredményeket felvonultató felnőtt csapat sikerei mellett – a hétvégi győzelemmel felérő gyönyörű vereségről itt olvashatnak – korosztályos csapataink is jól muzsikálnak. Mind junior, mind ifjúsági, mind serdülő, mind pedig gyermek együttesünk szép eredményekkel büszkélkedhet. Nézzük őket, külön-külön!

Leiszt Máté – aki Hollósy László segítője a felnőttek mellett – két utánpótlás csapatunk munkáját irányítja.

Junior csapatunk, a Gödöllő elleni 3-0-ás győzelemmel nyitotta a bajnoki szereplését, majd a több meccsüket is könnyedén hozták lányaink. Első szoros meccsüket november közepén játszották a Kaposvár ellen, első vereségüket a papíron is erősebb Vasas-Óbuda csapata ellen szenvedték el, de utána kiköszörülték a csorbát. Csapatunk a bajnokság feléhez közeledve a negyedik helyen áll, a kecskemétiek, a békéscsabaiak és a piros-kékek mögött, a Nyíregyháza és a Kaposvár előtt.

Ifjúsági csapatunk, csoportmeccseken bizonyíthatja felkészültségét. Október végén, Egerben két találkozón léptek pályára leányaik, a gödiek ellen sima győzelmet arattak, az EVSI gárdája ellen viszont szoros mérkőzésen alulmaradtak. A következő csoportkört december elején, Budapesten rendezték meg, ahol az ifik – hasonlóan az előbbiekhez – könnyed győzelemmel múlták felül a jászberényieket, és szoros meccsen szenvedtek vereséget a Békéscsabától. Ezzel az A-1-es csoportban szereplő együttesünk, két győzelemmel és két vereséggel, a Békéscsaba és az EVSI mögött, valamint a jászberényiek és a gödiek előtt a harmadik helyen áll.

Térjünk rá a még kisebbekre!

Tímár Edit, aki idén vonult vissza az aktív röplabdázástól, a technikai vezetői feladatok ellátása mellett serdülő csapatunk munkáját is irányítja. Az első megmérettetésre október közepén, Gödöllőn került sor. Az MTK Budapest, a Gödöllő és a Dunakanyar együttesével szemben 3-0-ra alulmaradt, a jászberényieket viszont ugyanilyen eredménnyel sikerült két vállra fektetni. A második kört november közepén rendezték, ahol együttesünk Jászberényben lépett pályára, három mérkőzésén, 9-1-es szettarányt produkált, sokak elismerését kiváltva, a Dunakanyart, a Gödöllőt és a Jászberényt is sikerült legyőznie lányainknak. Csapatunk két kör után az A-4-es csoport második helyén állt, a gödöllőiek után, de a Dunakanyar és a Jászberény csapata előtt, így következhetett az OSB középszakaszának első tornája, amit a hétvégén rendezték a Szamos utcai Ikercsarnokban. Csapatunk a TRSE együttesét 3-1-re, a veszprémieket pedig 3-0-ra győzte le. A következő fordulóban – amit az újévben rendeznek – a csoportunkból az első három jut a legjobb 12-be, ott a helyünk.

Végül, de nem utolsó sorban foglalkozzunk a gyerekekkel, akik munkáját Benkóné Kőrös Mária felügyeli. Októberben az első megmérettetésén, három sima győzelmet aratott csapatunk, a szett arány: 9-0. Önmagáért beszél. A következő csoportkörre, november második felében sem kellett órákat utaznia a gárdának. Budaörsön bepiszkolták magukat a gyerekek, mivel a hazaiak és a Dunakanyar „B” csapata felett aratott 3-0-s győzelmet követően a jászberényieket „csak” 3-1-re sikerült legyőzni, de a 9-1-es játszmaarány sem semmi, és két kör után csapatunk fölényesen vezeti az A-6-os csoportot. A középszakasz első mérkőzéseire ünnepek előtt kerül sor.

Fontos megemlíteni, hogy Rédei Liána is nagy szeretettel, lelkesedéssel foglalkozik a kezdő és szupermini korosztályokkal. Őt és Máriát, gyakran Editet is segíti Nagy Fanni, aki a Remetekertvárosi Általános Iskolában keddenként tartja az edzéseket. Fanni így kettős szerepet tölt be szakosztályunkban, hiszen játékosként és utánpótlás-edzőként is dolgozik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!