Kézilabda
Porobic Zoé

Utca viseli Brüll Alfréd nevét (VIDEÓ+GALÉRIA)

Publikálva: 2017.06.27 Frissítve: 2017.06.27 Labdarúgás

A Törökbecse utca ezentúl a legendás klubvezető nevét viseli.

A VIII. kerületi és a fővárosi önkormányzat jóváhagyta az MTK Budapest kérését, így a Törökbecse utca ezentúl Brüll Alfréd nevét viseli. A legendás vezető 1905-től 1940-ig volt a kék-fehér klub elnöke.

Hálás lehet neki a kerület és a magyar sport is, mert a torna, a birkózás és az úszás támogatójaként is fellépett – mondta Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere. Kocsis emlékeztetett arra, hogy tavaly októberben kereste meg őt Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke azzal a kéréssel, hogy a stadion melletti utcaszakaszt Brüll Alfrédról nevezzék el, s az önkormányzat örömmel tett eleget a kérésnek.

A polgármestert követően dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke emlékezett meg legendás elődjéről, illetve az általa képviselt szellemiségről.

– Több éve fogalmazódott meg az igény, hogy a stadion, majd az új stadion mellett utcát nevezzünk el Brüll Alfrédról. Brüll Alfréd öröksége nemes örökség, egyszerre kulturális, sport- és közösségépítő örökség – fogalmazott a kék-fehérek elnöke.

Az esemény megkoronázásaként dr. Deutsch Tamás és Kocsis Máté leleplezték az új utcanévtáblát, így az MTK-szurkolók további generációi is időről-időre találkozhatnak a legendás klubvezető nevével.  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!