Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Újra élet a Lantoson (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.04.07 Frissítve: 2020.04.07 Atlétika

Szigorú szabályok betartása mellett kezdődhetett meg a munka a válogatott atléták számára.

Hétfő reggel 9 órakor megnyitotta kapuit az MTK Budapest Lantos Mihály Sportközpontja az atléták, de csak a válogatottak előtt, akik között természetesen ott voltak a mi sportolóink is, mint például a legutóbbi felnőtt fedettpályás országos bajnokság MTK-s aranyérmesei, Jankovics Dániel, Nagy Marcell és Nguyen Anasztázia, vagy a következő nyári olimpiára biztos kvótával rendelkező Krizsán Xénia. A legnevesebb vendég a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs volt.

Knipl István szakosztályvezetőnk leltára szerint összesen 21 atléta edzett a hét első napján – időben és térben elosztva – a kék-fehér rekortánon.

Volt mit leporolni, mert a kerületi önkormányzat még március 16-án záratta be a létesítményt a koronavírus elleni védekezés jegyében, a járvány elterjedését megelőzendő. Horváth Csaba, Zugló polgármestere Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke levele nyomán engedélyezte, hogy nagyon szűk kör edzhessen a pályán – kizárólag szabadtéren, a december 10-én átadott belső csarnokot továbbra sem lehet használni, miként az öltözők is zárva tartanak.

De a szigorú korlátozások betartása ezúttal is közös érdek.

Ennek jegyében egyszerre maximum tíz atléta és további négy szakember tartózkodhat a pályán, és ugyancsak emiatt csak azok látogathatják sportközpontunkat, akik negatív koronavírustesztet produkáltak.

Knipl Istvánék ügyeltek arra is, hogy olyanokat osszanak be azonos turnusba, akik nem zavarják egymást, mert nem csak műfajában, szakmailag esik egymástól távol a versenyszámuk, hanem térben is kellő távolságot tartva végezhetik a felkészülésüket ugyanazon a pályán.

A Lantos Mihály Sportközpontban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!