Atlétika
Nemes Rita

Újabb iksz otthon (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.12.03 Frissítve: 2016.12.04 Labdarúgás

1-1-es döntetlent játszottunk az Újpest ellen

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Újpest FC 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Poór (48.), Bardhi (16.)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2584 néző

Vezette: Bognár Tamás (Georgiu Teodorosz, Albert István, Buzás Balázs, Iványi Zoltán)

MTK Budapest: Petkovics – Baki, Poór, Vukmir, Vadnai – Vass, Katona (Szabó 87.), Kanta – Ramos, Torghelle (Nikacs, 92.), Gera (Okuka, 90.)

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Újpest FC: Banai – Heris, Kecskés, Windecker, Mohl – Bardhi (Cseke, 60.), Balogh, Lázok (Perovics, 60.), Andrics (Angelov, 86.), Balázs – Diarra

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

A mérkőzés előtt Poór Patrikot köszöntöttük, aki 100. alkalommal léphetett pályára az MTK Budapest színeiben. Ezután a brazil Chapecoense csapatára emlékeztünk egyperces gyászszünet keretében, akiknek november 29-én lezuhant a Kolumbiába tartó repülőgépük. A tragédia 71 halálos áldozatot követelt, köztük 19 játékost és a klub stábjának 17 tagját.

A kezdő sípszó után a lila mezes csapat játszott élénkebben és a 2. percben Bardhi került helyzetbe, de közeli próbálkozását Petkovics magabiztosan hárította. A 16. percben Katona adta el a labdát a tizenhatosunk előterében, így Bardhi léphetett ki ziccerben, aki nyugodtan elhelyezte Petkovics mellett a labdát.

A gól után picit kezdett éledezni a hazai csapat, de igazi helyzet nem sok akadt. A 30. percben Torghelle adhatott be laposan a jobb oldalról, de Ramos épphogy lemaradt a labdájáról.

A 40. percben Andrics cselezett be a hazai tizenhatoson belülre, majd kiszorított helyzetből a hosszú kapufát találta el. Az MTK ellentámadásából Ramos harcolt ki szabadrúgást, amit Kanta adott be, de Torghelle fejese elkerülte a kaput. Ez volt a félidő utolsó valamire való helyzete, így újpesti előnnyel fordultak a csapatok.

A második játékrész első helyzete azonnal fordulatot hozott a meccsbe, hiszen Kanta szöglete után a 100. meccsén játszó Poór lőtte be a lepattanó labdát a kapuba. Kettő perccel később Kanta ugratta ki Gerát, aki azonnal megfordíthatta volna a meccset, de egy az egyben a kapussal szemben fölé lőtt.

A kék-fehérek teljesítménye a második félidőben egyáltalán nem hasonlított arra, amit az első játékrészben mutattak. Az 55. percben Kanta ugratta ki Ramost, aki kisodródott helyzetből emelt fölé, majd utána egy perccel Ramos ment el szélen és passzolt Kantához, akinek a lövését blokkolták az újpesti védők.

Ezután tovább támadott az MTK, de az Újpest szervezett védekezését csak alkalmanként sikerült feltörni, így nagyobb helyzetek nem akadtak a hajrában. A 87. percben Teodoru Vaszilisz beküldte Szabó Ádámot, aki élete első NB I-es mérkőzésén lépett pályára. A találkozó hosszabbításában még az Újpest és az MTK előtt is adódott egy-egy helyzet rögzített szituáció után, de egyikből sem született gól, így 1-1 lett a végeredmény.

Teodoru Vaszilisz: Korrekt eredmény született. A második félidőben oda-vissza játék ment, a srácok mindent megtettek az egyenlítésért. Ha Gera azt a helyzetét berúgja az 50. percben, akkor más lehetett volna a játék képe. Jó mérkőzést láttam, sok helyzetet alakítottunk ki, de a helyzetkihasználás továbbra sem az igazi.

Nebojsa Vignjevics:Fáradtak voltunk a kupameccs miatt, mert hosszabbítást játszottunk és ez a második félidőben látszott is rajtunk. Túl nagy teret adtunk az MTK-nak, ezért sok helyzetet alakítottak ki. A hazaiak voltak közelebb a gólhoz, de mi is sok helyzetet alakítottunk ki. Az első félidőben mi, a második félidőben a kék-fehérek voltak a jobbak, így szerintem igazságos eredmény született. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!