Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Újabb győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.06.27 Frissítve: 2018.06.27 Labdarúgás

Nem adta olcsón a bőrét a Komárom, de győzni tudtunk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Komáromi KFC 3-1 (2-1)
Vezette:
Berényi (Vígh-Tarsonyi, Máyer)

MTK Budapest I. félidő: Kicsak – Katona, Gengeliczki, Szelin, Deutsch – Haszan – Acquah, Schäfer, Bognár, Takács R. – Lencse

MTK Budapest II. félidő: Varga – King, Haszan, Balogh, Varju – Vass Á. – Vass P., Vogyicska, Johnson, Acquah – Kulcsár T.
Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gól: Takács R. 36., Bognár I. 42., Vogyicska 57., ill. Szelin (öngól) 39.

Szerda délután Monoron játszotta első magyarországi felkészülési mérkőzését labdarúgócsapatunk. Feczkó Tamás – a horvátországi tornagyőzelem után – lehetőséget adott két szenegáli próbajátékosnak, Nathaniel Johnsonnak és Richard Kow Acquah-nak, illetve pályára lépett az izraeli Jarin Haszan.

Az első nagy helyzetre a 10. percig kellett várni: ekkor a vendégek támadója forgatta be Gengeliczkit a tizenhatoson belül, ám próbálkozását Kicsak hárítani tudta.

A Komárom a folytatásban is nagy nyomást gyakorolt Feczkó Tamás együttesére, már a hazai térfél közepén letámadtak, jelentősen megnehezítve a támadásvezetést.

A mieink első nagy ziccere a 21. percben adódott: Katona szólóját követően Bognár István lőhetett 18 méterről, de pár centivel célt tévesztett.

Alig pár perccel később Kicsak bizonyította újfent, jó igazolás volt: távoli próbálkozást hárított nagy bravúrral. Az ellentámadást követően Takács Ronald vette célba a hosszú alsót, de a vendégek kapusa ki tudta piszkálni a labdát.

Fél óra játék után egy tizenhatoson belüli kavarodást követően a vendégek támadója próbálkozhatott 10 méterről, ám a rárontó Kicsak sokadjára is résen volt.

A 36. percben végül megtört a jég: Deutsch ugratta ki a remek ütemben kilépő Bognárt, aki – bár szemben volt a kapussal – felettébb önzetlenül Takács Ronaldhoz passzolt, ő pedig elfektette a menteni igyekvő védőjét, majd a kapuba lőtt (1-0).

Sajnos nem örülhettünk sokáig: három perccel később Szelin balul sikerült fejjel küldött hazaadása érte meglepetésként Kicsakot, aki már nem tudott hárítani. (1-1)

De ezzel még nem volt vége: a 42. percben Bognár István fülelt le rossz hazaadást, eltolta a labdát a kilépő kapus mellett, és a hálóba lőtt (2-1).

A szünetben Feczkó Tamás Haszan és Acquah kivételével mindenkit lecserélt, kilenc új játékossal vágtunk neki a második félidőnek.

Az 57. percben Vogyicska duplázta meg előnyünket: Vass Patrik robogott el a jobb szélen, centerezése a második hullámban érkező Vogyicska Bálintot találta meg, aki megnézte a hosszú felsőt, majd oda is tekert (3-1).

A folytatásban az eső jelentősen megnehezítette a folyamatos játékot, a csúszós pálya miatt mindkét oldalon egyre több pontatlanság volt. A hátralévő időben is a küzdelem dominált, igazán nagy ziccerek azonban egyik csapat előtt sem adódtak, így 3-1-es győzelmet arattunk.

Feczkó Tamás:Nagyon fontos volt, hogy mindenki csak 45 percet játsszon, mivel csak 10 napja dolgozunk. Örülök, hogy a fiúk odatették magukat, és hogy a mérkőzés elérte a célját, mivel nagyon erőszakos és dinamikus csapattal játszottunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!