Taekwondo
Patakfalvy Luca

Úgy kell játszanunk, mint az UTE ellen

Publikálva: 2017.02.16 Frissítve: 2017.02.16 Röplabda

Előbb Békéscsabára látogat, majd a Jászberényt fogadja az MTK Budapest női röplabdacsapata.

Pokoli nehéz hétvége elébe néz az MTK Budapest női röplabdacsapata: a kék-fehérek pénteken a bajnoki címvédő, jelenlegi is listavezető BRSE otthonába látogatnak, majd vasárnap az ötödik helyen álló Jászberényt látják vendégül.

Alberto Salomoni együttese több mint két hete, a Vasas elleni, rossz emlékű találkozó óta nem játszott tétmeccset.

– Az ilyen hosszú megszakítások alkalmával az a legnehezebb, hogy fenntartsuk a játék, a munka ritmusát. Így most ezen dolgoztunk, hogy ezt megmaradjon, többek közt ezért is edzettük kedden az Újpesttel – mesélte az olasz szakember.

Legkésőbb pénteken kiderül, hogy kiesett-e a ritmusból a csapat, igaz, Békéscsabán még a legjobb forma sem feltétlenül elég a pontszerzéshez.

– Számomra az a legfontosabb a Békéscsaba ellen, hogy mindenki tegye oda magát, hozza ki magából a maximumot – nem úgy mint a Vasas ellen. Persze tudjuk, hogy a hazaiak a meccs esélyesei, de nem fogunk feltett kézzel pályára lépni. Legyünk bátrak, magabiztosak. Ha így is meg tudnak verni minket, hát akkor jobbak nálunk, ez van. Egy pénteki jó szereplés önbizalmat adhat vasárnapra.

Vasárnap az ötödik helyen álló Jászberényi RK látogat a Városmajorba. A vendégek mindössze egy ponttal vannak lemaradva a kék-fehérek mögött, igaz, Braniszlav Franics együttese eggyel több meccset játszott vasárnapi ellenfelénél.

– Bár nem kirándulni megyünk Békéscsabára, de az alapszakasz végkimenetele szempontjából a vasárnapi meccs mindenképpen fontosabb számunkra – ismerte el Alberto Salomoni. – Épp ezért is fontos, hogy már pénteken felvegyük a megfelelő ritmust, mert csak így szerezhetünk pontot, pontokat a Jászberény ellen. Az őszi meccsen szinte azonnal összeomlottunk ellenük, elvesztettük az önbizalmunkat. Ezúttal nem követhetjük el ezt a hibát, ehhez pedig úgy kell játszanunk, ahogy az UTE ellen tettük.

2017. február 17. 18:00 Linamar-Békéscsabai RSE – MTK Budapest; Városi Sportcsarnok (5600 Békéscsaba, Gyulai út 44.)
2017. február 19. 17:00 MTK Budapest – Jászberényi RK; MTK Budapest Röplabdacsarnok (1122 Budapest, Szamos utca 2/C.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!