Atlétika
Jankovics Dániel

Túl a bemutatkozáson (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.07.15 Frissítve: 2019.07.15 Vívás – kard

Főtáblára került Szatmári András.

Mindhárom magyar kardozó száz százalékot nyújtott a páston a világbajnokság első napján: Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás egyaránt megnyerte mind a hat csoportmérkőzését, így egyből feljutott a 64-es táblára.

A három vívó egyaránt úgy vágott neki a férfi kardozók selejtezőinek, hogy mielőbb befejezik a napot, vagyis a terv az volt, hogy minden csoportmeccset megnyernek, hiszen így jó esélye van annak, hogy már csomagolhatnak is, s nem kell további, immár tizenötös asszókat vívniuk a 64-es táblára kerülésért.

Bár mindhármuknak akadt nehezebb asszója, céljuk sikerült: mindhárom fiú hibátlan mérleggel zárta a csoportmérkőzéseket.

A 64-es tábla küzdelmeire csütörtökön kerül sor a budapesti BOK-csarnokban, akkor természetesen már a kiemeltek – köztük Szilágyi Áron – is pástra lépnek.

Klubunk vívója, Szatmári András így értékelt a nap végén:

– Nem mondanám, hogy jól vívtam, viszont küzdöttem becsülettel. Volt bennem izgalom rendesen, és azt is tudtam, nem hibázhatok. Illetve nem akarok hibázni, mert akkor további asszókat kellene vívnom a 64-es táblára kerülésért. Már nem bánom, hogy selejtezőt kellett vívnom, így legalább túl vagyok a bemutatkozáson.

Forrás: nso.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!