Atlétika
Szabó Beatrix

Továbbjutás és három pont

Publikálva: 2021.01.05 Frissítve: 2021.01.05 eSport

Esportolóink a HPCL Magyar Kupában szétlövésben győzték le ellenfelüket. A bajnokságban az első találkozó győzelmét követően vereséget szenvedtek vetélytársuktól.

Január 3-án, vasárnap a hetedik játéknapon mindkét sorozatban pályára lépett pro clubs csapatunk. A HPCL Magyar Kupa negyeddöntőjében a HELL Honvéd ellen kellett esportolóinknak kivívniuk a továbbjutást. A bajnokságban az újonc Genesis Gaming fogadta a tabella élén álló virtuális együttesünket

HPCL Magyar Kupa:

  • MTK Budapest esport–HELL Honvéd 0-0 (büntetőkkel 7-6)

Az egyenes kieséses rendszerben zajló kupában együttesünk már a negyedik körnél járt, amikor a HELL Honvéd együttesével kellett megmérkőznie a legjobb négy közé jutásért. Érdekesség, hogy tavaly ugyanez a páros küzdött meg az elődöntőbe kerülésért, akkor a kispesti gárda tudott nyerni büntetőkkel.

A találkozón debütált Batik Gergő, aki egyedüli ékként tevékenykedett a Majorosit helyettesítő Horváth, Rácz és Hajdú előtt, akik igyekeztek társukat kiszolgálni.

A rendes játékidőben nem jutottak döntésre a felek, következhetett a hosszabbítás. A támadók elkészültek erejükkel, így a kétszer tizenöt perc ráadásban jóval megfontoltabban kellett bánni energiájukkal.

Mindkét hátvédsor remek teljesítményt nyújtott, illetve a kapusok is hárították az érkező kísérleteket. Százhúsz játékpercet követően sem született gól, szétlövés következett.

Csapatunk többször is elvérzett a 11-es rúgásokat követően a korábbi idény sorozataiban, most azonban a rúgó játékosok magabiztosan érvényesítették büntetőiket. Bíró két vendégvédő eszén túljárt, ennek köszönhetően Fehér büntetője továbbjutást ért esportolóinknak.

Az elődöntőben a másodosztályú SP Nextone együttesével mérkőznek meg játékosaink.

Az összecsapást ITT nézhetik vissza. 

HPCL I. osztály:

Genesis Gaming–MTK Budapest esport 0-1

MTK Budapest esport –Genesis Gaming 0-2

Együttesünk a hetedik játéknapon – előző szezonban a második vonalban bajnoki címet ünneplő – a Genesis Gaming együttesével csaptott össze a hat pont sorsáért.

Az első találkozón öngól döntött. Kiss érkezett Rácz beadására. Hórihorgas középpályásunkat őrző Lakic azonban megelőzte Kisst, és saját kapujába fejelt a 60. percben. A hátralévő harminc percben játékosaink a korábbiaknál is több figyelmet fordítottak a védekezésre, és kapott gól nélkül hozták le az összecsapást.

A visszavágón összahangoltan védekezett vetélytársunk, és támadóink képtelenek voltak áttörni a behátráló, és tömörülő hátvédsort. Az idei szériában nagyon jól alkalmazható taktika, amelyet egyre több együttes használ.

Riválisunk Domján révén szerezte meg a vezetést a 22. percben, az előnyt Stelz növelte a 74. minutumban. Találatával eldöntötte a mérkőzés és a három pont sorsát.

Együttesünk maradt a tabella élén, azonban a Veszprém Futsal esport–Puskás Akadémia esport párharc nem került megrendezésre a hétvégén. A hat pont megszerzése esetén a veszprémi gárda átveheti a vezetést a tabellán.

A találkozót ITT, a tabellát pedig ITT tekinthetik meg. 

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!