Atlétika
Nagy Marcell

Tovább kell lépni

Publikálva: 2016.10.19 Frissítve: 2016.10.19 Kézilabda

Nehéz helyzetből várja az Eger elleni kupameccset Golovin Vlagyimir együttese.

Szerda délután az Eszterházy KFSC otthonában lép pályára az MTK Budapest női kézilabdacsapata. A kék-fehérek a Magyar Kupa tavalyi kiírásában is ellátogattak Egerbe, akkor a Golovin Vlagyimir betegsége miatt Jelena Abramovics irányította a fővárosiakat, akik végül 30-27-re nyertek, és továbbjutottak.

Az Eszterházy KFSC jelenleg az NB I/B Keleti csoportjának hatodik helyén áll, így a papírforma szerint az MTK Budapest a találkozó esélyes, ám a hétvégén történtek miatt mégsem irigylésre méltó Golovin Vlagyimirék helyzete. Történt ugyanis, hogy az NB I ötödik fordulójában az újonc, mindaddig nyeretlen ELIOS Kispest NKK látogatott az Elektromos Csarnokba, és nem kis meglepetésre Béki Nagy Bertalan tanítványai el is vitték mindkét pontot onnan.

Fejben dőltek el a dolgok szombaton – vélekedett Golovin Vlagyimir, az MTK Budapest vezetőedzője. – Ha megnézzük, papíron a mi keretünk erősebb, de ez mégsem látszott a pályán. Az első tíz perc meghatározta az egész meccs hangulatát, persze ez nem mentség, végül is profi sportolókról beszélünk.

Vova – a februári meccshez hasonlóan – ezúttal is nehéz mérkőzésre számít. A mester szerint, ha szerdán is ott lesz még a fejekben a Kispest elleni meccs, vagy épp a Budaörs elleni második félidő, ismét bajba kerülhetnek a kék-fehérek.

– Akármilyen fájó is legyen, a vereség a játék, a sport része. Tanulni kell belőle, és továbblépni. Kielemeztük a szombati mérkőzést, láttuk a hibákat. De csak akkor lehet esélyünk, ha magunk mögött tudjuk hagyni a Kispest elleni kudarcot.

Golovin Vlagyimir a szerdai meccsen nem számíthat a sérült Horváth Dórára és Szandai Martinára, illetve a Kispest ellen 11(!) gólig jutó Szádvári Krisztina játéka is kérdéses, a kék-fehérek balszélsője kisebb betegséggel küzd. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!