Atlétika
Jankovics Dániel

Tovább kell jutnunk

Publikálva: 2016.11.02 Frissítve: 2016.11.01 Kézilabda

Nehéz meccsre számít, de mindenáron továbbjutna Dakos Noémi.

Golovin Vlagyimir együttese a HUFBAU-AKKER Kecskeméti NKSE-t látja vendégül a harmadik fordulóban. A továbbjutás egy meccsen dől el, döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapat megy tovább. A kecskemétiek kérték a pályaválasztói jog felcserélését, így a szerdai találkozót az Elektromos Csarnokban rendezik.

A Kecskemét a kupa előző körében a Pilisvörösvári KSK-t győzte le 29-28-ra, míg a kék-fehérek az Eszterházy KFSC ellen nyertek 29-25-re.

Ennek ellenére mégsem a legjobb formában várja a Kecskemét elleni párharcot Golovin Vlagyimir együttese: a fővárosiak az NB I hatodik fordulójában az Érd otthonában szenvedtek 38-24-es vereséget.

Egyrészt nyilván tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek – idézi fel a vasárnapi találkozót Dakos Noémi, a hazaiak válogatott beállósa. –  Másrészt azt gondoltuk, hogy most esetleg önbizalmat szerezhetünk, de sajnos nem tudtuk azt játszani, amit előzetesen megbeszéltünk, és egy idő után mintha már bele is törődtünk volna a vereségbe.

A Kecskemét elleni kupameccs – nem lebecsülve Marosán György együttesét – remek alkalmat nyújt a javításra. De nem szabad félvállról venni a vendégeket: a KNKSE nyolc fordulót követően százszázalékos mérleggel vezeti az NB I/B Keleti csoportját. A kecskemétiek legyőzték – többek között – a Valovics Nórával és Barna Évával felálló, feljutásra pályázó Szegedet is.

Hasonló meccsre számítok, mint az Eger ellen – mondta Dakos Noémi. – Nyilván jó lenne könnyű, gólzáporos győzelmet aratni, de ez most nem tűnik valószínűnek. Mindenki érzi a találkozó súlyát, tovább kell jutnunk. A Kecskemét küzdős, futós csapat, nem gondolom, hogy nagy különbség lenne köztünk, de tíz gólt közé kellene tennünk. 

A szerdai találkozóra a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk az Elektromos Csarnokba!

2016. november 2. 18:30 HUFBAU-AKKER Kecskeméti NKSE – MTK Budapest; Magyar Kupa mérkőzés, Elektromos Csarnok (1138 Budapest, Népfürdő utca 18-20.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!