Kézilabda
Török Lilly

Cselgáncs: Tóth Krisztián bronzérmes Taskentben! (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.03.07 Frissítve: 2021.03.07 Cselgáncs

A tel-avivi olimpiai kvalifikációs Grand Slam-verseny után Kazahsztán fővárosában, Taskentben is a dobogó harmadik fokára állt az MTK Budapest világbajnoki ezüstérmes dzsúdósa, Tóth Krisztián a 90 kilogrammosok mezőnyében: öt győztes és egy vesztes mérkőzés után nyert bronzérmet.

A világranglista nyolcadik helyezettjeként vágott neki Tóth Krisztián (90 kg) a tasketni olimpiai kvalifikációs Grand Slam-versenynek, amelynek első körében előnyerő volt. A harminckettő között a lengyel Eb-harmadik Piotr Kuczerát utasította vazarival maga mögé (IJF–30.).

Az aranypontig nyúlt az olasz Nicholas Mungai (26.) elleni ütközett, amelyből ismét Tóth került ki győztesen.

A negyeddöntőben jöhetett a grúzok világbajnoki bronzérmese, Usangi Mardzsiani (51.), akit szintén az aranypontban múlt felül Krisztián – ipponnal.

Az elődöntőben a japán vb-harmadik Nagaszava Kenta (14.) már túl nagy falatnak bizonyult.

A harmadik helyért az észtek kiválóságával, Klen Kristofer Kaljulaiddal (46.) nézett farkasszemet, aki ellen magabiztosan nyert, így egy hónapon belül immár másodszor állhatott fel a Grand Slam-verseny dobogójára.

Junior-vb-ötödik helyezettünk, Rajkai Róbert (81 kg) az első fordulóban a hazai tatami előnyét élvező Szuhrob Turszunovtól kapott ki ipponnal.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!