Vívás – kard
Szatmári András

Torna: ebben a helyzetben bravúros a harmadik helyünk

Publikálva: 2021.03.23 Frissítve: 2021.03.23 Torna

Az MTK Budapest tornaszakosztályának vezetője, Botyánszky Mariann elégedett a női szuper-csapatbajnokságon látottakkal.

Mint arról már beszámoltunk, a Böczögő Dorina, Klein Eszter, Medved Regina, Schermann Bianka, Szmirnov Anna összetételű MTK Budapest 141.100 ponttal a harmadik helyet szerezte meg a Dunaferr SE és a Postás SE „B” mögött a női tornászok szuper-csapatbajnokságának első fordulójában.

A Központi Tornacsarnokban zajlott múlt hét végi eseményről klubunk szakosztályvezetőjét kérdeztük. Botyánszky Mariann elégedetten értékelte a számos tényező által hátráltatott lányokat.

–  Tulajdonképpen kisebb csoda, hogy a harmadik helyen végeztünk, hiszen nagyon sok problémával küszködtünk. Anna a verseny előtt sérült meg, a szereplése is kérdéses volt, de a korlátgyakorlatot be tudta vállalni, és le a kalappal, hogy ilyen hősiesen segítette a csapatot. Dorina kitűnően dolgozott. A tavalyi vállműtétje óta a korlát kérdőjel vele kapcsolatban, de most minimális felkészüléssel is gyönyörű gyakorlatot mutatott be. Viccelődtünk is, hogy talán a folytatásban is így rá kellene pihennie erre a szerre. Biankát kétszer egy hétig gyötörte mandulagyulladás, amely nehezen csengett le, és még az Eb előtti hátsérülésével is bajlódik. Ez rányomta a bélyegét a teljesítményére, de amit tudott, azt kihozta magából. A gerendán voltak leginkább megingásai, de ezen a szeren egy-két elemet ki is kellett hagynia a húzódása miatt, így nem meglepő, hogy jócskán elmaradt a megszokott pontszámától. Regina gerendán, valamint talajon is szépen szerepelt, és nagyon örültünk, hogy a korlátgyakorlatát több újítással együtt csinálta meg, míg Eszter szokás szerint kellő mértékben segítette a csapatot.

Klubunk hatodik versenyzője, a napokban szintén egészségügyi gondokkal bajlódó Sági Inez ezúttal a viadal lebonyolításában segédkezett, de a következő alkalommal már csatlakozhat a csapathoz. A tornászaink most hétvégén a szerbajnokságon lesznek érdekeltek, és bár a körülményeink addig várhatóan nem sokat változnak, Botyánszky Mariann bizakodóan jelenti ki:

– A lányok minden tőlük telhetőt megtesznek majd a versenyen, hiszen szeretnek a dobogón állni.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!