Atlétika
Krizsán Xénia

Torna: a harmadik helyen zártuk a szuper-csapatbajnokság első fordulóját

Publikálva: 2021.03.20 Frissítve: 2021.03.20 Torna

Az MTK Budapest tornászai a Dunaferr és a Postás SE „B” mögött a harmadik helyen végeztek a női szuper-csapatbajnokság első fordulójában.

A Böczögő Dorina, Klein Eszter, Medved Regina, Schermann Bianka, Szmirnov Anna összetételű MTK Budapest 141.100 ponttal a harmadik helyet szerezte meg a női tornászok szuper-csapatbajnokságának első fordulójában.

A szövetségi beszámoló szerint a vírushelyzet miatt a kormány intézkedéseivel összhangban zárt kapuk mögött megtartott viadalon – amely az idei versenyszezon első felnőtt megméretése – nyolc csapat vett részt. A Központi Tornacsarnokban rendezett versenyen a szabályok értelmében csapatonként legalább egy felnőttkorú tornásznak szerepelnie kellett, egyébként a serdülőkig bárki alkothatta az ötfős együttest. Az eredménybe a legjobb három pontszám számított, amelyből legalább egy felnőtté kellett legyen.

Az első forduló után a tavalyi bajnok Dunaferr SE (Kovács Zsófia, Makai Lilla, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili) áll az élen. A címvédő egyesület 153.500 pontot szerzett. A második a Postás SE „B” csapata (Bácskay Csenge, Béke Flóra, Péter Sára, Peresztegi Nóra, Székely Zója) 146.900 ponttal, míg harmadik az MTK.

Az előző évekhez hasonlóan végeredményt két forduló után hirdetnek. A második felvonásra a szokások szerint ősszel kerül sor.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!