Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Torna: Böczögő Dorina ezüstérmes az összetett Mesterfokú-bajnokságon

Publikálva: 2021.11.20 Frissítve: 2021.11.20 Torna

Az MTK Budapest tornászai közül Böczögő Dorina a második, Schermann Bianka a hatodik helyen végzett a győri Mestefokú-bajnokság összetett fináléjában.

Mint arról beszámoltunk, pénteken az MTK Budapest női tornászai megfogyatkozva is remekül helytálltak a szuper-csapatbajnokságon, és végül a negyedik helyen zártak. A győri Olimpiai Sportparkban szombaton a női Mesterfokú-bajnokság összetett döntőjével folytatódtak a küzdelmek.

Klubunk Eb-bronzérmes kiválósága, Böczögő Dorina a második helyen kvalifikált a fináléba, és ezt a pozícióját remek teljesítménnyel meg is tartotta. A betegséggel is harcoló kétszeres olimpikon tornászunk a talajgyakorláta a mezőny legmagasabb pontszámát kapta (12.600), míg ugráson a második (13.400), gerendán a harmadik (12.100), felemáskorláton az ötödik (11.100) legjobbnak bizonyult, így összességében 49.200 ponttal érdemelte ki az ezüstérmet.

Dicséret illeti a szintén nem százszázalékos egészségi állapotban küzdő Schermann Biankát is, aki a verseny legértékesebb ugrását mutatta be (13.500), és végül 47.000 ponttal az összetett viadal hatodik helyén zárt.

– Büszke vagyok a lányokra! – kezdte értékelését szakoszályvezetőnk, Botyánszky Mariann. – Mérlegelni kellett, hogy az egészségi állapotok megengedik-e, hogy szombaton tornázzanak. Dorinával is úgy döntöttünk, hogy elindulunk, és ha úgy érzi, baj van, akkor megáll. Végigcsinálta a gyakorlatokat, és úgy lett második, hogy az egy pontos rontását ismét megcsinálta a korláton, de azért sem tudok rá negatívat mondani, mert nagyon friss az elem, és nem egy fiatal tornászról beszélünk. Ilyenkor új elemet tanulni már... szavak sincsenek rá. Szépen teljesített gerendán és ugráson, talajon buta hiba csúszott be, de összességében nagyon elégedett vagyok. Bianka mögött kemény időszak áll, és az, hogy a második nap is négy szeren ilyen szépen dolgozott, az több mint biztató. A cél az, hogy megérezze, továbbra is van helye a legjobbak között, és megéri még a régi, teljes gyakorlatát visszahozni.

A női Mesterfokú-bajnokság összetett győztese az UTE-s Szilágyi Nikolett lett (49.700), a harmadik helyen a dunaújvárosi Czifra Bettina Lili végzett (48.100). Vasárnap a szerenkénti döntőket rendezik.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!