Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Torna: hősies helytállás és negyedik hely a női szuper-csapatbajnokságon

Publikálva: 2021.11.19 Frissítve: 2021.11.20 Torna

Az MTK Budapest női tornászai megfogyatkozva is remekül helytálltak a szuper-csapatbajnokságon, és végül a negyedik helyen zártak.

Pénteken a győri Olimpiai Sportpark adott otthont a női tornász szuper-csapatbajnokság második fordulójának. A verseny egyben kvalifikáció volt a szerenkénti döntőkre, továbbá a Prolan Mesterfokú Bajnokság összetett fináléjára. A csapatbajnokságon az alapesetben ötfős együttesekből szerenként mindig a legjobb három tornász eredménye számított az összevetésben. Az MTK Budapest tulajdonképpen már itt elvérzett, hiszen négy szeren csak Böczögő Dorina és Schermann Bianka tudott elindulni, Szmirnov Anna csupán gerendán vállalhatta a szereplést. Ezzel együtt a lányok mindent megtettek az eredményességért, és még ebben a csonkított felállásban is a negyedik helyen végeztek 107.900 pontot gyűjtve, így az első fordulós harmadik helyet is ideszámítva, összességében 249.000 ponttal zártak a szupercsébé negyedikjeként.

Klubunk szakosztályvezetője, Botyánszky Mariann természetesen nem sok rosszat tudott mondani a hősiesen küzdő trióról.

– Tulajdonképpen ketten indultunk, hiszen Szmirnov Annának annyira fáj a háta, hogy csak gerendán tudott szerepelni. Legalább azért, hogy a csapattal a második fordulóban is részt vehessünk. Medved Reginát hétfőn műtik, Sági Inez nemrégiben abbahagyta, ő már bíróként volt itt, Klein Eszter pedig az Egyesült Államokban van. Külföldi tornászt a járványhelyzet miatt nem tudtunk segítségül hívni, egyébként jó eséllyel meg lett volna a harmadik hely. Picit bosszantóak a körülmények, de így is fantasztikus, hogy két versenyzővel olyan klubok mellett zártunk a negyedik helyen, melyekben jóval többen tornáznak. Büszke vagyok a lányokra! Dorina ráadásul betegséggel küzd, és alig kap levegőt, Bianka pedig továbbra is a mandulájával harcol. Ezek ellenére mindketten korrektül, dicséretesen dolgoztak. Dorina a második helyen várja a szombati összetett finálét, és három szeren is döntős vasárnap, egyedül korláton tartalék. Reméljük, az egészségi állapota engedi, hogy ott legyen a döntőkben. Szombaton Bianka is ott lesz az összetett fináléban, úgyhogy reménykedünk a legjobbakban, és majd meglátjuk, hogyan alakul a verseny.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!