Atlétika
Nagy Marcell

Tizenkét pont és továbbjutás FIFÁ-ban, hatodik hely szimulátorban

Publikálva: 2020.12.10 Frissítve: 2020.12.12 eSport

Pro clubs együtteseink a HPCL-ben és a HPCL Magyar Kupában is pályára léptek. Szimulátorosaink együtt indultak hazai rendezésű nagydíjon.

HPCL I. osztály:

Együttesünk a Nutri8 esport ellen lépett pályára, akik a találkozót megelőző hat meccsükön egyszer tudták legyőzni aktuális vetélytársukat. Esportolóink remek formájuknak köszönhetően az előkelő második pozícióból várhatták az összecsapást.

MTK Budapest esport–Nutri8 esport 1-0

MTK Budapest esport: Bíró – Mihály, Kovács D., Fehér, Borbély – Kiss, Nyári, Horváth, Rácz, Majorosi – Hajdú

A kupamérkőzés hosszabbításának a nehézségei alaposan rányomták a bélyeget játékosaink teljesítményére, hiszen a bajnoki találkozó közvetlenül a ZTE FC esport elleni siker után következett.

Csapatunk azonban rengeteget fejlődött a tavalyi szezonhoz képest abban a tekintetben, hogy akkor is képesek megszerezni a három pontot, amikor több hibával játszanak.

Védelmünk ismét képes volt kilencven percen keresztül kordában tartani a vetélytárs támadóit, az összecsapás pedig egyik hátvédünk, Fehér találatával dőlt el. Gyenge sarokrúgást követően maradt elől, és Rácz tökéletesen adta be a labdát, védőnk közelről fejelte a hálóba a játékszert (1-0).

Nutri8 esport–MTK Budapest esport 0-2

MTK Budapest esport: Bíró – Mihály, Kovács D., Fehér, Borbély – Kiss, Nyári, Balogh, Rácz, Majorosi – Hajdú

A visszavágón Balogh léphetett pályára Horváth helyett, aki már a 10. percben gól formájában meghálálta a bizalmat (0–1). A korai találatnak köszönhetően ismét esportolóink kezében volt a találkozó irányítása.

A 29. percben Majorosi Krisszel szemben vétett szabálytalanságot a szélsőnket megállítani próbáló hátvéd, így szabadrúgással jöhetett csapatunk. A pontrúgás harminckét méterre volt a kaputól, így a beadás volt a logikus választás. A variációt követően a hosszú oldalon érkező Fehér előtt termett a játékszer, a védő pedig kapáslövését követően a hálóba lőtt (0-2).

A második játékrészben igyekeztek esportolóink előnyüket növelni, azonban az elsődleges szempontnak azt tekintették, hogy elkerüljék a szoros végjátékot, amelyre a két csapat közötti kétgólos differencia tökéletesnek bizonyult.

Együttesünk egymást követő harmadik alkalommal tudott hat pontot szerezni a bajnoki párharcaikon, ezzel már holtversenyben a második helyezett a tabellán.

HPCL III. osztály:

Akadémiánk a TRM esporttal mérkőzött meg, akik közvetlenül csapatunk mögött, az ötödik helyen szerepeltek.

MTK Budapest FIFA Akadémia–TRM esport 1-0

Az első találkozón Hrisztov találatával nyertek fiatal játékosaink.  

TRM esport–MTK Budapest FIFA Akadémia 0-2

A visszavágón Kőműves és Czékus is gólt szerzett. Fiatal hátvédünk, Czékus Bence remek szögletvariációt követően fejelt az ellenfél kapujába.

Akadémistáink megerősítették negyedik helyüket, és közeledtek a dobogós helyekhez. Rendkívül kiélezett a feljutásért folytatott harc. 

HPCL Magyar Kupa:

Nagycsapatunk a ZTE esporttal szemben büntetőpárbajt követően vívta ki a továbbjutást, akadémiánk pedig a Bloodline Hun ellen kénytelen volt búcsúzni a sorozatból, miután riválisuk 1-0-ra nyerni tudott.

A következő körbe jutásért az F1HL FC-vel kell megküzdenie játékosainknak.

Szimulátor:

December 6-án, szombaton a hazai rendezésű versenyen huszonöt csapat ötvenegy versenyzője indult.

Pilótáink a rajtot követően el tudták kerülni a baleseteket, amiknek köszönhetően már a harmadik pozícióban haladtak. Kerékcseréjüket követően hibáztak szimulátorosaink, és boxutca-áthajtásos büntetést kaptak. A tizennegyedik helyről kellett felzárkózniuk Bozóéknak.

Bozót és Fehért a hatodik helyen intette le a kockás zászló.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!