Kézilabda
Andróczki Flóra

Tenisz: vereséget szenvedett Belgiumtól a magyar válogatott

Publikálva: 2023.11.12 Frissítve: 2023.11.12 Tenisz

3-1-re kikapott a Gálfi Dalmával felálló magyar együttes a Billie Jean King-kupa rájátszásában.

Vasárnap késő délután a női teniszezők világranglistáján 136. helyen álló Gálfi Dalma kikapott a 74. helyen álló Yanina Wickmayer ellen döntő játszmában, ezzel eldőlt, hogy Belgium nyeri az összecsapást és szerepelhet jövő tavasszal a Billie Jean King-kupa jövő évi világdöntőjének selejtezőjében.

Gálfi azzal tudattal lépett pályára, hogy nyernie kell Wickmayer ellen, máskülönben a belgák megnyerik a párharcot és készülhetnek a jövő tavaszi világdöntő-selejtezőre.

A rutinos belga azonnal brékelte Gálfit, majd az első játszmában magabiztosan tartotta előnyét, Gálfit még bréklabdához sem engedte, sőt, maga második fogadóelőnyét kihasználva végül 28 perc alatt nyerte az első játszmát.

A második szettben aztán feljavult Gálfi játéka. Márpedig javulásnak lehet tekinteni, hogy ugyan Wickmayer továbbra is szorgosan gyűjtögette a bréklabdákat, ám ezúttal Gálfi mindet hárította – szám szerint hatot a második játszmában, s miután a belga sem hibázott a saját adogatójátékaiban, így jöhetett a rövidítés. Ez pedig a női tenisz minden szépségét felvonultatta: Gálfi hamar elhúzott 4–0-ra, aztán viszont Wickmayer szerzett zsinórban négy pontot, végül mégis klubunk teniszezője és a magyar kispad örülhetett: újabb három Gálfi-pont a szett végén azt jelentette, hogy a 63 percig tartó második játszma végén jöhet a döntő felvonás.

Ebben aztán megint a belga indított jobban egy brék után elhúzott 3:0-ra, s miután magyar lány semmire hozta az adogatását, egy újabb kihasznált fogadóesély után kiszerválta a meccset és ezzel lezárta a párharc érdemi részét. Belgium megnyerte az összecsapást, így készülhet a jövő tavaszi selejtezőre a világdöntős részvétel kiharcolásáért.

A negyedik egyes után a két kapitány úgy döntött, hogy a tét nélküli párosmérkőzést – melyen a Babos Tímea, Stollár Fanny duó lépett volna pályára – már nem játsszák le.

Forrás: nemzetisport.hu, fotó: Magyar Tenisz Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!